Més de 200 persones van gaudir del tradicional Ball de l’Óssa de Carnaval

La tradicional actuació satírica del carnestoltes encampadà, es va adaptar a les restriccions sanitàries amb menys actors i més mesures de seguretat. En aquesta edició, els youtubers, les vacunes i la pandèmia van ser alguns dels temes que van protagonitzar el Ball de l’Óssa, del carnestoltes.

Fotos: Comú d’Encamp

La representació es va dur a terme a l’aparcament Prat de l’Areny, el passat dilluns, dia 15 de febrer, i al voltant de 200 persones van ser presents en el lloc per a gaudir de l’espectacle en viu. No obstant això, més d’un centenar de persones van seguir l’actuació en viu, a través del canal de Facebook de la Comissió de Festes.

Ball de l'Óssa

A causa de la situació epidemiològica actual, el Ball de l’Óssa representat pels joves del poble i els membres de la Comissió de Festes, va haver de reduir el nombre d’actors i part de l’escenificació. No obstant això, es va procurar que no faltessin les cançons tradicionals, ni els personatges principals d’aquesta representació satírica.

Ball de l’Óssa de Carnaval

Cal recordar que, aquesta celebració del Ball de l’Óssa es troba inclòs en l’inventari general del patrimoni cultural del Govern d’Andorra com a bé immaterial, i que ja s’han iniciat les peticions i diligències perquè sigui considerat Patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO, conjuntament amb Ordino i tres ciutats franceses de l’Alt Vallespir: Arles, Prats de Molló i la Presta i Sant Llorenç de Cerdans.

La cloenda del programa d’activitats, entorn de Carnestoltes, es va realitzar el 17 de febrer amb dos castells de foc, un a Encamp, des del Pont de les Riberaigües, i l’altre al Pas de la Casa, des de l’antiga duana.