Dos periodistes de l’Altaveu, guardonats amb el Premi Pirene de periodisme interpirinenc

Els periodistes Bru Noya i Toni Solanelles han recollit aquest migdia el premi ex aequo de la categoria premsa escrita, que han compartit amb Álvaro Sanz. La cerimònia ha estat encapçalada per les ministres Sílvia Riva i Sílvia Calvó.

Fotos: César De Pablos

Guanyadors del Premi Pirene 2022‘Els dies que ETA va atemorir Andorra’, publicat a l’Altaveu digital el 13 d’abril passat, ha estat el treball premiat pel jurat conformat per Eduard Comellas, Noemí Rodríguez, Marta Tort i Josep Lluís Trabal, autoria del qual correspon als periodistes Toni Solanelles i Bru Noya, que van poder recrear la post Pasqua del 1982, quan ETA havia atracat en dues ocasions l’oficina de Banca Reig, situada a l’avinguda Meritxell.

Guanyadors del Premi Pirene 2022El segon treball premiat ex aequo en la categoria premsa escrita ha estat el presentat per Álvaro Sanz, sota el títol ‘Transpirinenca, la gran aventura dels Pirineus’, publicat al núm. 280 de la revista Descobrir Catalunya, per la seva originalitat i qualitat fotogràfica. Sanz i cinc aventurers més es van proposar creuar els Pirineus a peu per un trajecte de més de 400 km durant 21 dies, en el qual van ser testimonis de les seqüeles del canvi climàtic en aquest ecosistema.

Guanyadors del Premi Pirene 2022L’escriptor Albert Villaró, autor de ‘La invenció de l’hivern’, reportatge també publicat per la revista Descobrir Catalunya al núm. 285, va rebre 1.500 euros de dotació –mateix import que els treballs esmentats anteriorment–, per abordar de forma especial la temàtica mediambiental o de sostenibilitat als Pirineus.

Quant a la categoria premsa audiovisual, el jurat ha declarat desert el premi.

Guanyadors del Premi Pirene 2022

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Dos periodistes de l’Altaveu, guardonats amb el Premi Pirene de periodisme interpirinenc