El 10è aniversari de l’ANA remou les consciències

En una celebració d’aniversari, el normal és trobar-te amb un ambient festiu i distès, i això és el que tothom esperava pels actes commemoratius del 10è aniversari de l’Agència Andorrana de Notícies (ANA). Segur que, si els organitzadors haguessin escollit aquesta opció, el nombrós públic assistent a l’acte, s’ho hauria passat molt bé, però avui ja no se’n recordaria dels fets.

Montse Cardelús ANA
Foto: Josep Segura

Conscients d’aquest extrem i amb una saviesa digna d’uns grans professionals, varen optar per una altra fórmula, que en aquest cas està estretament lligada a la nostra professió. L’opció emprada va ser la de remoldre consciències a través del que ens pot mostrar el periodisme més pur, el més arriscat i, perquè no, també el més profund de tots. Estem parlant dels documents gràfics que el reporter de guerra espanyol, Antonio Pampliega, ens va mostrar i explicar a tots els assistents i que no va deixar indiferent a cap dels presents a la Sala del Prat del Roure.

Públic autoritats aniversari ana
Foto: Josep Segura

Sota el títol ‘Els ulls de la guerra’, Pampliega ens va mostrar la hipocresia d’occident envers els grans conflictes mundials, la doble moral per tractar-los i els veritables i terrorífics efectes d’una guerra. Uns efectes edulcorats pels poders fàctics, que el corresponsal espanyol ens va mostrar i narrar, amb una profunditat colpidora. Els crits, la por i la desesperació; els morts, els nens greument ferits i una riuada humana fugint de la barbàrie; van ser alguns dels documents exhibits per Pampliega. Realment, va ser una conferència dura, però enriquidora, una lliçó de vida i una mostra de la crua realitat, que per molt que alguns vulguin disfressar-la, supera qualsevol bestiesa imaginable.

Laura lavado amb paqui barbero, meritxell teruel i sandra tomàs
Foto: Josep Segura

En acabar la conferència, a la qual van assistir professionals d’altres agències europees i diferents representants de la vida política i empresarial del país, tothom va poder gaudir d’un sopar aperitiu i van rebre també el llibre ‘ANA 10 anys’, editat amb motiu de l’aniversari de l’agència. Així que, moltes felicitats pel vostre aniversari i per la mestria de celebrar-ho d’una manera tan enriquidora i tan didàctica.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Alex teres aniversari ana
Foto: Josep Segura