El Canòlich Music tanca una reeixida desena edició

Entre el 16 i 19 de novembre, més de 1.500 joves de Sant Julià de Lòria, Andorra i els països veïns van vibrar al ritme del Canòlich Music, el festival de música cristiana de la parròquia que enguany ha celebrat la seva desena edició sota el lema, “10 anys fent camí junts”.

Fotos: Noelia Farias · Canòlich Music

La cloenda del certamen va anar a càrrec de l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives qui va adreçar unes paraules als joves presents a la missa final del festival, encoratjant-los a viure amb fe i amb alegria, i també en el seguiment de Crist, un referent que, segons Vives, mai decep.

L’Arquebisbe d’Urgell també va felicitar els organitzadors del festival i als músics, voluntaris i entintats participants que van fer possible la celebració de la desena edició del certamen, un esdeveniment que va arrancar fa una dècada a la parròquia de Sant Julià de Lòria amb la voluntat d’establir un diàleg entre la joventut i la fe, tot a través de diferents tallers, espais de formació, música en directe, moments de reflexió i oració compartida, entre altres activitats. Una fita que, any rere any, s’aconsegueix gràcies a la implicació de tots els membres involucrats en l’organització i que reuneix a milers d’adolescents, principalment d’Andorra i dels estats veïns.

El festival, que inicialment es realitzava amb un format d’un dia, des de fa tres anys s’ha introduït a les escoles a través de les classes de religió, on els professors són els encarregats de fer tallers perquè els joves participin amb els músics que estaran presents a l’esdeveniment.

Enguany, els alumnes de 3r i 4t d’ESO de les escoles andorranes van rebre la visita a les aules dels músics Miki Núñez i Cesc Sansalvadó, mentre que uns 500 estudiants de 1r i 2n d’ESO de Sant Julià de Lòria van participar d’un dinar de germanor seguit del concert del raper madrileny Grilex. Finalment, Meraki va amenitzar la missa de cloenda del festival.

 

La desena edició del certamen  ha comptat amb l’actuació de Miqui Núñez; el raper madrileny Grilex, i els artistes Meraki i Cesc Sansalvadó

Balanç més que positiu

L’impulsor de l’esdeveniment, mossèn Pep Chisvert va fer una valoració molt satisfactòria de la darrera edició del Canòlich Music, que després de dos anys es va poder dur a terme sense restriccions. Chisvert també va aprofitar l’ocasió per agrair el suport dels mestres i professors de religió, per ajudar a organitzar i vetllar per cada detall de les activitats i dels concerts, així com la mateixa celebració eucarística.