El Festival de Jazz d’Escaldes-Engordany delecta els amants del jazz durant una setmana intensa

Del 29 de juny al 6 de juliol, Escaldes-Engordany es va convertir en el vibrant epicentre del jazz en el marc de la 39a edició del Festival de Jazz d’Escaldes-Engordany. Durant aquesta setmana plena de música i ritme, els carrers es van impregnar de l’atmosfera enèrgica i melòdica d’aquest gènere musical, captivant i emocionant a locals i visitants per igual.

Fotos: César De Pablos · Comú d’Escaldes-Engordany/Cristina Raya

Els plats forts del festival es van poder gaudir a la sala del Prat del Roure, on es van celebrar els concerts amb els caps de cartellera. El tret de sortida el va donar Michel Portal, qui va captivar l’audiència amb la presentació del seu darrer àlbum ‘MP85’. Els següents dies no van defraudar amb la presència de grans noms com ara Al Di Meola i el duet conformat per Andrea Motis i Marco Mezquida, que van oferir actuacions inoblidables plenes de tècnica i sensibilitat musical.

Els concerts a aquest recinte escaldenc van culminar diumenge amb l’espectacular actuació d’Eliane Elias, pianista brasilera que no va deixar indiferent a cap entusiasta del jazz.  Amb la seva elegància i magnetisme escènic, acompanyada pel contrabaix de Marc Johnson i la bateria de Satoshi Takeshi, va transportar l’audiència a través d’un show ple de bossa nova.

El Festival de Jazz va acollir més d’una vintena d’activitats entre espectacles i masterclasses

No obstant això, el festival no es va limitar a les parets de la sala de concerts. L’esperit del jazz va transcendir a l’aire lliure, amb actuacions gratuïtes en diversos escenaris de la ciutat. Aquestes actuacions al carrer van permetre que tothom gaudís de la música sense barreres, creant una atmosfera festiva i acollidora, a la plaça Coprínceps i el Parc de la Mola, amb actuacions de Hip Horns Brass Collective, Èlia Lucas i Kike Pérez Grup, Lucas Delgado Trio amb Rita Payes i Juan Pastor, entre molts altres. Una d’aquestes presentacions va ser un emotiu homenatge a Tete Montoliu, padrí del festival, a qui es va dedicar el concert ‘Tot celebrant Tete / 25 anys sense Tete vs. 90 Aniversari’.

El Festival de Jazz d’Escaldes-Engordany no només va brillar per la seva impressionant programació musical, sinó també per la seva diversitat i compromís amb la igualtat de gènere. En aquesta edició, es va destacar la forta presència de dones com a vocals i instrumentistes, demostrant el seu talent i contribució al gènere jazzístic.