(+Fotos) Lliurament del Premi Nacional a l’Estudi

Després d’haver obtingut el millor expedient acadèmic durant el curs escolar, els cinc alumnes més destacats de batxillerat i batxillerat professional, dels tres sistemes educatius del país, Àlex Farré Terron, Laia Dijkstra Vergés, Julian Ricardo López Casallas, Raquel Moreira Lobo i Miguel Marinho Teixeira, van rebre el reconeixement al seu esforç i dedicació amb el Premi Nacional a l’Estudi, guardó que van rebre de mans del secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina.

Fotos: Noelia Farias

Durant l’acte, realitzat a la seu del Museu de l’Electricitat a Encamp, Bardina va felicitar els estudiants que van esdevenir els millors alumnes de batxillerat i batxillerat professional del país, del curs 2022-2023. També els va encoratjar a continuar formant-se i a mantenir el contacte personal i professional amb Andorra.

Àlex Farré Terron, de l’Escola Andorrana de Batxillerat, Laia Dijkstra Vergés, del Col·legi Sant Ermengol; Julian Ricardo López Casallas, del Centre de Formació professional i Raquel Moreira Lobo i Leandro Miguel Marinho Teixeira, els dos del Lycée Comte de Foix, van ser els cinc estudiants guardonats amb el Premi Nacional a l’Estudi d’enguany que, com a les darreres edicions, va comptar amb una dotació de 3.000 euros i  una subvenció per a les despeses de la matrícula durant els estudis de formació professional superior o de primer cicle universitari, tant a Andorra com a l’estranger.

El curs vinent Farré, Dijkstra i Moreira tenen previst estudiar medicina, els dos primers a la

Universitat de Barcelona i la darrera a la Universitat de Montpellier; mentre que López es decanta pel grau en psicologia, a la Universitat Autònoma de Madrid; i Marinho ha escollit el brevet de technicien supérieur comptabilité et gestion al Lycée Bellevue d’Albi.

Aquest 2023, el Premi Nacional a l’Estudi ha arribat a la 21a edició, el qual suposa un benefici per a més d’una setantena d’estudiants que han volgut continuar formant-se.

Lliurament del Premi Nacional a l’Estudi