(+Fotos) El nou E.Leclerc Express de Sant Julià de Lòria obre portes

L’establiment disposa de 1.700 metres quadrats de superfície i va ser dissenyat tenint en compte les necessitats dels col·lectius més vulnerables, com ara les persones que pateixen discapacitats cognitives, sensorials i amb diversitat funcional.

Fotos: César De Pablos

E.Leclerc ExpressLa parròquia laurediana va donar la benvinguda a l’E.Leclerc Express, un nou establiment dedicat al sector retail que es va inaugurar el passat 8 de febrer. El centre, que es presenta com a una aposta decidida per la inclusió i l’accessibilitat, compta amb mesures pensades perquè les persones amb necessitats especials i col·lectius vulnerables hi puguin gaudir d’una experiència de compra tan agradable i amena com la resta de persones.

E.Leclerc ExpressMelanie Cachafeiro, membre del consell d’administració de l’E.Leclerc Express, va explicar que la botiga compleix amb tres eixos principals: el respecte vers el medi ambient, la innovació tecnològica i el disseny universal. Aquest últim aspecte, treballat braç a braç amb la consultoria Accessible Universal Travel, és el més notable, ja que plegats han aconseguit implementar-hi senyalitzacions cognitives amb pictogrames i una sala especial amb recursos per a l’autoregulació sensorial. Aquesta última, permet que les persones amb TEA puguin gestionar i alleujar l’estrès en cas de crisis. D’altra banda, les persones amb discapacitat auditiva podran demanar una tablet per a facilitar la seva comunicació durant tot el procés de compra i, a més a més, si es requereix, el centre disposa d’aparells d’inhibició del so ambiental, per a fer més senzilla la comunicació amb el personal de l’establiment.

E.LeclercEn la mateixa línia, les persones invidents o amb insuficiència visual, podran demanar assistència personalitzada. Els col·lectius vulnerables també gaudiran d’un servei gratuït de transport des dels seus domicilis al centre comercial i viceversa, mentre que, segons va explicar Júlia Garcia, responsable d’atenció al client i del projecte d’inclusió social dut a terme per l’E.Leclerc Express, els usuaris amb diversitat funcional tindran al seu abast un assistent shopper, encarregat d’acompanyar-los durant la seva compra. “Moltes vegades donem per descomptat que tots tenim les mateixes capacitats, i veritablement és així, tan sols cal eliminar les barreres”, va subratllar Garcia.

E.LeclercInnovació i tecnologia

“Robby”, un robot dissenyat per l’empresa belga DeDuCo, és un dels atractius tecnològics de l’E.Leclerc Express. “Ell permetrà que els clients puguin resoldre diferents dubtes, trobar en el mapa la ubicació d’algun producte o fins i tot acompanyar els usuaris al passadís on és aquest producte i il·luminar l’etiqueta corresponent”, va assenyalar Melanie Cachafeiro.

E.Leclerc

Un altre dispositiu interessant és la màquina d’agricultura vertical amb brots i arrels de plantes aromàtiques, dissenyada per la firma catalana Groots, que ofereix plantes amb el nombre més gran de nutrients, un millor aprofitament de l’aigua i 100% lliures de pesticides.

E.LeclercBons preus en alimentació

Si bé les innovacions tecnològiques i la voluntat de ser un centre inclusiu i obert a tothom formen part de l’experiència del nou E.Leclerc Express, un dels trets característics de la marca és la competitivitat dels preus. En aquest sentit, Melanie Cachafeiro va explicar que “els clients podran trobar-hi tots els productes que necessitin en l’àmbit de l’alimentació, sempre mantenint el preu ‘E.Leclerc’”.

E.LeclercL’acte inaugural de l’establiment, al qual hi van assistir personalitats del món empresarial i polític, entre elles la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarès, va cloure amb la tradicional benedicció de mossèn Pepe Chisvert, rector de Lòria.

Gaudeix de les fotos d’aquest esdeveniment aquí

El nou E.Leclerc Express de Sant Julià de Lòria obre portes