(+Fotos) Andorra Telecom enceta la Setmana de la Internet segura

L’empresa parapública andorrana de telecomunicacions ha organitzat una sèrie de sessions formatives sobre l’ús responsable de la Internet, en el marc del Dia Internacional de la Internet Segura, celebrat el passat 7 de febrer.

Fotos: César De Pablos

Conferència sobre internet a Andorra TelecomAndorra Telecom es va sumar a la commemoració del Dia Internacional de la Internet Segura, una iniciativa impulsada per la xarxa Better Internet For Kids, amb el suport de la Comissió Europea, per a promoure les bones pràctiques quan els nens i joves dediquin temps a navegar en internet.

Conferència sobre internet a Andorra TelecomEn aquest sentit, la parapública ha dissenyat un cicle de xerrades i conferències que tenen com a públic tant infants i joves com a pares i docents, gràcies a la col·laboració entre l’empresa de telecomunicacions i el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, que ha permet arribar a totes les etapes educatives, des de maternal fins a batxillerat i formació professional.

Conferència sobre internet a Andorra TelecomUn dels esdeveniments més importants de la primera jornada va ser la ponència ‘L’altra cara de les pantalles’, en què Jordi Camós, expert en l’ús de la tecnologia i el seus efectes en les persones; Ferran Jordan, agent de l’àrea de delictes tecnològics de la Policia d’Andorra, i Jordi Ubach, director de l’Agència Nacional de Ciberseguretat d’Andorra, van explicar com es dissenyen els jocs, apps i xarxes socials per aconseguir enganxar més persones a través del condicionament conductual. El fòrum també va servir per a abordar un problema creixent com ara el cyberbullying, les seves conseqüències, implicacions penals i protocols per a atendre les víctimes.

Conferència sobre internet a Andorra Telecom“L’objectiu és ensenyar l’altra cara de la tecnologia, que no és dolenta per si mateixa, sinó que el que s’ha de saber valorar és l’ús que fem d’ella”, va explicar Camós, qui va emfatitzar que les addiccions tecnològiques i els usos irresponsables associats no són qüestió únicament dels més joves, sinó que aquesta situació també afecta cada vegada més els adults.

Durant els dies 8 i 9 de febrer, altres especialistes continuaran aprofundint en diferents temàtiques relacionades amb la seguretat en l’entorn digital. Algunes d’aquestes conferències seran ‘Fem un bon acompanyament digital als nostres fills’ i ‘Pantalles, xumet emocional dels nostres fills i filles?’, a càrrec de Richard Cabrejas i Rosa Maria Aguilar, respectivament. Totes dues tindran lloc a les 19 hores, a la sala de conferències de MoraBanc, al núm.  96 de l’avinguda Meritxell.

Més fotos de la conferència de Jordi Camós aquí

Andorra Telecom enceta la Setmana de la Internet segura