(+Fotos) Soul Dance inaugura ‘Ballet, un tresor a l’abast de tothom’

Es tracta d’una sèrie fotogràfica realitzada per l’italià Antonio Gervasi, que homenatja la dansa a través de la fotografia. La mostra es pot visitar fins al 16 de febrer, a la segona planta The Embassy.

Fotos: César De Pablos

Soul DanceAntonio Gervasi, reconegut fotògraf del Russian Masters Ballet, ha estat l’encarregat de capturar, al llarg de més de 25 sessions fotogràfiques — totes fetes a les instal·lacions de l’Andorra Park Hotel i de l’escola Soul Dance i amb l’assessorament, quant a estilisme i maquillatge, de la ballarina Olga Pavlova, així com de la directora de Soul Dance, Maryna Len — l’essència de les ballarines, de totes les edats, que formen part de l’acadèmia andorrana.

Soul DanceEl principal objectiu de l’exposició és mostrar l’art de la fotografia, posant en relleu la màgia i la bellesa que es crea fent ballet, l’art més genial i sublim que existeix, considerat pel fotògraf  “un miracle accessible a qualsevol edat i persona”. D’aquí el títol que porta la mostra, ‘Ballet, un tresor a l’abast de tothom’. Segons Gervasi, la dansa és una disciplina apta per a qualsevol persona que ajuda, no només a exercitar el cos sinó que també afavoreix la salut física i mental de totes les persones que la practiquen. “És un tresor apte per a tots, que també requereix molta disciplina, ja que és un desafiament al conformisme”.

Soul DancePosada en escena del ballet

La inauguració de ‘Ballet, un tresor a l’abast de tothom’ va anar acompanyada d’una demostració de ballet a càrrec del cos de dansa de Soul Dance i, per la seva banda, la pianista Gulnara Shagieva va ser l’encarregada de posar la música i la seva màgia a cada peça.

Soul DanceA més a més, Maryna Len, com a model col·laboradora de la marca exclusiva de joies utilitzada per la reina Rania de Jordània va presentar alguns fermalls de la col·lecció Afflatus, llançada per l’empresa sueca Iversen & Janson. Els fermalls van ser elaborats per diferents artistes europeus seguint els esbossos i dissenys de la joieria danesa Grok, l’any 2015-2016.  Amb aquesta petita mostra, el públic va poder accedir a joies que, segons Len, són un veritable tresor, igual que el ballet.

Després del 16 de febrer, ‘Ballet, un tresor a l’abast de tothom’ es traslladarà i es podrà visitar a la planta baixa del Centre Comercial Illa Carlemany.

Soul DanceSobre Soul Dance

Instal·lat a Andorra la Vella, Soul Dance és un espai dedicat exclusivament a la dansa, pensat per a aquelles persones que desitgin adquirir o millorar la tècnica d’aquest art, sempre respectant el seu esperit de qualitat i exigència.

Soul DanceEl programa acadèmic de Soul Dance està basat en el sistema pedagògic Vaganova — una de les escoles amb més influència en el món de la dansa, associada també amb el Ballet Marrinski —, i s’actualitza a partir del nou repertori internacional, que ha anat incorporant Dansa Moderna, Dansa Contemporània i diferents variants del Jazz. Tot i que, la dansa clàssica és la disciplina que assegura el domini de la tècnica en qualsevol  de les seves variants.

A més de la seu a Andorra la Vella,  des de fa tres anys, Soul Dance ha incorporat una nova sala de Ballet a l’Andorra Park Hotel, que compta amb 150 metres quadrats i disposa d’un gran piano amb el qual es poden acompanyar classes i assajos. L’escola està dirigida per la ucraïnesa Maryna Len, que va estudiar dansa clàssica i es va diplomar com a ballarina i mestre, i rep alumnes a partir dels tres anys.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Soul Dance inaugura ‘Ballet, un tresor a l’abast de tothom’