El regnat del Carnestoltes a Andorra

Des de la rua interescolar fins a la penjada del Carnestoltes, passant pel carnaval interparroquial, les rues de totes les parròquies i els espectacles típics de cada localitat, Andorra ha viscut un carnaval memorable, on la neu hi ha estat ben present.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Col·legi Janer/ANA

Carnestoltes nens de festaL’avinguda d’Enclar de Santa Coloma va acollir un any més la rua interescolar de carnaval de les escoles de Santa Coloma, amb la participació de més d’un miler d’alumnes, ben disfressats però sobretot ben abrigats tenint en compte les temperatures per sota de zero graus que regnaven aquell divendres a la capital. Hi havia hippies, roquers, egipcis, o cavallers, que ballaven sense parar per fer-se passar el fred.

Carnestoltes nens carnavalEren els alumnes de Col·legi Mare Janer, de l’Escola Andorrana d’Andorra la Vella, de les escoles bressol de Santa Coloma i dels Serradells, de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell i de l’escola francesa de Santa Coloma, conjuntament amb les àvies de la Casa Pairal. L’organització de la Rua comptava amb la col·laboració del comú d’Andorra la Vella i amb els AMPES de les escoles.Carnestoltes bus hippie

Aprofitant el 40è aniversari d’Escaldes-Engordany, el pregó de Carnestoltes va girar al voltant de la independència de la parròquia Carnestoltes nens al carrer

D’altra banda, el carnaval interparroquial de la gent gran, va aplegar mig miler de padrins i padrines al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, que era la parròquia amfitriona. La cònsol major del comú escaldenc, Trini Marín, es va mostrar satisfeta de poder acollir aquest esdeveniment i va  agrair especialment a la gent gran el seu esperit de festa.

Carnestoltes carnavalA la Massana, més de vuit-cents infants de l’escola andorrana i francesa, i el Col·legi Internacional dels Pirineus, van participar en la gran rua infantil, que tenia com a temàtica el món de la música. A Canillo, per la seva banda, van inaugurar el Carnaval amb la matança del porc i la penjada del Carnestoltes, abans de procedir a la tradicional rua dels Arlequins.

Carnestoltes AndorraA Encamp, es va penjar el Carnestoltes i es va fer la desfilada de carrosses i comparses, amb el ball de l’Ossa com a acte central. Per la seva part, la gran rua de Carnaval va sortir del Parc de la Mola d’Escaldes per acabar davant del comú d’Andorra la Vella. Cal destacar que, aprofitant el 40è aniversari d’Escaldes-Engordany, el pregó va girar al voltant de la independència de la parròquia.

Carnestoltes nens petits