(+Fotos) Els Contrabandistes tornen a la plaça Major d’Ordino

La representació dels Contrabandistes i el robatori de l’olla ha estat una de les activitats més animades i concorregudes del Carnaval d’Ordino. L’acte, que ha aplegat desenes de veïns, ha tingut lloc tot just davant del comú, a la plaça Major.

Fotos: César De Pablos

La farsa dels Contrabandistes ha obsequiat somriures a les desenes de visitants que s’han aplegat a les immediacions de la plaça Major, on els actors de l’Associació de Cultura Popular d’Ordino, amb la col·laboració de l’Esbart Valls del Nord, el Grup Artístic d’Ordino i la Coral Casamanya, han fet mofa de temàtiques d’actualitat com la dels aparcaments, la instal·lació d’un laboratori de Grífols i el referèndum que alguns sectors polítics demanen, les venidores eleccions generals, entre altres.

Contrabandistes Ordino“Nosaltres no ens posicionem, sinó que parodiem aquests temes”, explicava Albert Roig, president de l’Associació de Cultura Popular d’Ordino, que avui ha interpretat el paper d’un dels batlles que ha aplicat justícia en el Judici dels Contrabandistes.

Contrabandistes OrdinoCal recordar que l’entitat cultural encapçalada per Roig és l’encarregada de portar a terme la representació de ‘L’última ossa d’Ordino’, manifestació que, a finals de 2022, va ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO i que se celebra durant la primera setmana del mes de desembre. ‘El ball de l’ossa d’Encamp’, també inclòs en la prestigiosa llista, es duu a terme durant les festes de Carnaval i enguany ha estat programat per a aquest dilluns. En aquest sentit, Roig, de forma jocosa, ha expressat que “tot i no ser una ossa tan bona com la nostra, els desitgem que tot vagi molt bé”. A més a més, ha felicitat els seus companys encampadans “per mantenir viva la tradició de l’ossa any rere any”.

Contrabandistes OrdinoEn acabar la representació dels Contrabandistes, l’equip d’Abundi Paelles ha repartit unes 250 racions de brou amb carn d’olla a totes les persones que s’han atansat a la plaça Major d’Ordino. Els cònsols de la parròquia, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, no s’han perdut la cita, tampoc ho ha fet la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui s’ha deixat veure gaudint de tot l’espectacle.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí.

Els Contrabandistes tornen a la plaça Major d’Ordino