(+Fotos) Els Jardins de la Casa Pairal s’omplen d’esperit nadalenc

Per segon any consecutiu, i malgrat la pluja,  la parròquia d’Ordino va dur a terme la tradicional encesa de llums als Jardins de la Casa Pairal. L’acte va anar acompanyat d’una ballada a càrrec de l’esbart Valls del Nord, que va interpretar ‘La llegenda de Tristaina’.

Fotos: Noelia Farias

En acabar l’actuació, els membres de l’esbart van entregar al cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, la bola de llum amb la qual es va il·luminar, de manera simbòlica, tot el poble d’Ordino. A diferència del 2021, en aquesta ocasió, els focs d’artifici van acompanyar la vetllada, que va comptar amb la presència d’un important nombre de veïns de la parròquia. Com sol ser habitual, per combatre el fred, després del castell de focs d’artifici, els assistents van poder gaudir d’una xocolata calenta i del repartiment de coca.

Inauguració de la Fira de Nadal

L’encesa de llums del poble va coincidir amb l’inici de la Fira de Nadal, que enguany va inaugurar un nou espai gastronòmic, a la plaça de Closa. Així ho va confirmar la cònsol menor de la parròquia Eva Choy, qui va assenyalar que el nou emplaçament va acollir les paradetes amb productes gastronòmics i taules, perquè la gent pogués gaudir d’una bona estona mentre recorria la fira, que sempre està pensada per a les famílies, va remarcar la cònsol.

La resta de les parades es van ubicar al carrer major del poble i van estar destinades a la venda de productes artesans i objectes de decoració. La fira, que va començar, tot coincidint amb pont de la Puríssima i l’encesa de llum a la parròquia, va cloure l’11 de desembre, a la plaça Prat de Call, amb la primera representació de l’Última Ossa d’Ordino, després de ser inclosa en el llistat de la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial.

Els Jardins de la Casa Pairal s’omplen d’esperit nadalenc