Sant Julià de Lòria, nomenada Vila Europea de l’Esport de forma exprés

Tan sols van passar onze dies des de la presentació de la proposta laurediana fins a la recollida del reconeixement com a Vila Europea de l’Esport 2023.

Foto: Comú de Sant Julià de Lòria

Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina van visitar la seu del Parlament Europeu, el passat 6 de desembre, per a recollir el reconeixement que acredita la parròquia com a Vila Europea de l’Esport 2023 en la categoria de poblacions amb menys de 25.000 habitants, després que les autoritats lauredianes introduïssin la seva proposta el 28 de novembre passat.

El president de la Federació de Ciutats i Capitals Europees de l’Esport (ACES Europe), Gian Francesco Lupattelli, segons va revelar el Comú, va manifestar que “Sant Julià de Lòria és un bon exemple de l’esport adreçat a tothom com un instrument de salut, integració, educació i respecte, que són els objectius principals d’ACES Europe”, i va reconèixer les tasques de desenvolupament d’instal·lacions, programes i activitats esportives.

Com a novetat impulsada per ACES Europe, l’any vinent s’afegeix la distinció ‘Millor Ciutat Europea de l’Esport’, a la qual podrà optar Sant Julià de Lòria després d’aconseguir ser reconeguda com a Vila Europea de l’Esport 2023.