(+Fotos) Els punts lila de les festes majors fan balanç positiu

Les festes majors d’Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Encamp van comptar cadascuna amb un punt lila amb el suport de la Creu Roja Andorrana, per a atendre possibles escenaris de violència de gènere i actes de discriminació contra les persones LGBTIQ+. La instal·lació, que també va servir com a punt d’informació i sensibilització, será present a les celebracions de la Festa Major de La Cortinada, el cap de setmana de l’1 al 3 de setembre.

Fotos: Creu Roja Andorrana

Punt lila a les festes major

Conformats per una infermera, una professional de l’àmbit social i voluntaris majors d’edat que hi van exercir com a informadors i observadors de possibles agressions, els diferents punts lila desplegats per la Creu Roja Andorrana van donar resultats molt favorables durant les festes majors d’Escaldes-Engordany, Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Encamp.

Punt lila a les festes major

En el cas de la setena parròquia, el punt lila va acollir tres intervencions relacionades amb possibles intoxicacions per substàncies i per a les quals es van aplicar els protocols establerts per Govern. Una persona hi va rebre assistència psicològica, mentre que una dotzena d’intervencions van estar lligades a primers auxilis, la majoria per consum excessiu d’alcohol. Quant a Sant Julià de Lòria, afortunadament no hi va haver cap intervenció relacionada amb violència de gènere, tot i que sí que s’hi van comptabilitzar una dotzena de persones que van rebre primers auxilis, majoritàriament per ferides o malestar.

Punt lila a les festes major

Els membres presents al punt lila instal·lat a Andorra la Vella van haver d’actuar davant d’un possible cas d’assetjament. Tot i que hi va haver socorristes de reforç, en aquest cas específic, el punt de primers auxilis no depenia de la Creu Roja Andorrana. Finalment, a Encamp, la Festa Major va transcórrer amb molta tranquil·litat, sense intervencions per violència de gènere i amb tan sols tres persones ateses, sigui per ferides o per excés de consum d’alcohol.