Encamp col·loca la primera pedra del nou Parc de l’Ossa

L’espai tindrà 10.000 metres quadrats d’espai verd, un aparcament soterrat i tres nous edificis. Les obres del nou Parc de l’Ossa s’estendran durant 21 mesos.

Fotos: Comú d’Encamp

En un acte oficial que es va celebrar ahir i va comptar amb la presència de representants comunals i de la societat civil encampadana, es va col·locar la primera pedra del nou Parc de l’Ossa, amb una zona de lleure que podria estar operativa a mitjans del 2023, malgrat que es preveu que la totalitat de l’obra estigui enllestida a finals del mateix any.

Primera pedra del nou parc de l'ossa a encamp

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha assegurat que “aquest nou espai sumarà com a  element d’atracció perquè la parròquia sigui un referent en qualitat de vida al Principat”, ja que l’indret, que comptarà 10.000 metres quadrats d’espai verd, tindrà, a més a més, tres nous edificis de serveis, una zona de restauració, un parc infantil i juvenil, un nou aparcament de 80 places cobertes i el soterrament del carrer de la Molina.

Com a part de l’acte, Mas va introduir diferents objectes en una caixa del temps, com ara diaris, monedes, segells postals, entre altres, per a situar el moment de la col·locació de la primera pedra, una manera simbòlica d’immortalitzar aquesta fita que, considera, canviarà de manera positiva la vida dels encampadans.

Acte de posada de la Primera pedra del nou parc de l'ossa

Gerard Veciana i Lluís Ginjaume, arquitectes guanyadors del concurs d’idees, van guiar les autoritats i la resta de presents a una visita per la zona d’obres, en la qual es reutilitzaran materials com l’acer de les baranes i les peces de granit de l’anterior parc. 50 arbres, 9.000 arbustos i més de 2.500 plantes aquàtiques, a banda de les cobertes verdes dels nous edificis, seran una part important de l’ornamentació vegetal del nou Parc de l’Ossa.