(+Fotos) Escaldes-Engordany ovaciona Dmitry Pinchuk

El jove moscovita va conquerir el cor de l’audiència que va acudir a un nou concert del Festival Colors de Música, en el qual el finalista de l’Andorra Sax Fest va comptar amb l’acompanyament musical d’un quartet de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra.
Fotos: César De Pablos

Concert de Dmitry Pinchuk

Per a Dmitry Pinchuk, Andorra és un país que coneix molt bé i en el qual ha pogut gaudir de diferents moments d’alegria en la seva curta però prometedora carrera professional. L’any 2022, el saxofonista rus ja s’havia convertit en guanyador de la competició juvenil de l’Andorra Sax Fest i, un any més tard, resultaria finalista del mateix certamen, ara en la categoria reina.

Concert de Dmitry Pinchuk

En aconseguir aquesta proesa, Pinchuk va rebre un sucós premi en metàl·lic de 5.000 euros i l’oportunitat d’encapçalar un recital al costat d’un quartet de corda de l’ONCA, el qual va tenir lloc el passat 19 de juliol en el marc del Festival Colors de Música, a la parròquia d’Escaldes-Engordany.

Concert de Dmitry Pinchuk

Així, doncs, durant aquella tarda de dimecres, el talentosíssim saxofonista va pujar a l’escenari acompanyat dels violins de Francesc Planella i Alexandre Arajol, la viola d’Esteve Ticó i el violoncel de Mireia Planas. Tots plegats, van oferir una passejada musical exquisida que va ressonar en les façanes dels edificis que envolten la plaça Coprínceps.

Concert de Dmitry Pinchuk

L’espectacle va començar amb un solo de violí de ‘Fantasia núm. 7’, de Georg Philipp Telemann, compositor barroc alemany, que va obrir pas a la ‘Russian Dance’ (Trepak) de Tchaikovsky, amb el qual el públic es va fer sentir amb els seus aplaudiments. El concert va continuar amb ‘Minuet and Badinerie’, de Bach, tot just abans que el jove rus interpretés de forma excelsa el ‘Concerto per a oboè en re menor’ d’Alessandro Marcello.

Concert de Dmitry Pinchuk

Finalment, el ‘Tango-Étude núm. 3’ i ‘Escualo’, d’Astor Piazzolla, van ser les dues peces amb les quals el quintet musical va deixar la porta oberta a la magistral interpretació de ‘Pulse’, del saxofonista Vincent David, amb el qual Pinchuk va voler remarcar la irreverència i energia d’un dels músics i compositors contemporanis més rellevants del món del saxofon.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Escaldes-Engordany ovaciona Dmitry Pinchuk