(+Fotos) Folklore i gastronomia a la Setmana de la Diversitat Cultural

La Setmana de la Diversitat Cultural va omplir Andorra la Vella amb una celebració multicolor que va captivar els cors i les mirades de tots els visitants. Durant nou dies consecutius, del 15 al 23 de maig, la parròquia va acollir una sèrie d’activitats que van posar de manifest la gran varietat de cultures i tradicions que conviuen en la parròquia.

Fotos: César De Pablos

La Setmana de la Diversitat Cultural va omplir Andorra la Vella amb una celebració multicolor que va captivar els cors i les mirades de tots els visitants. Durant nou dies consecutius, del 15 al 23 de maig, la parròquia va acollir una sèrie d'activitats que van posar de manifest la gran varietat de cultures i tradicions que conviuen en la parròquia.Sota el lema ‘Un mosaic cultural a Andorra la Vella’, més de 20 entitats culturals i residents van col·laborar en el desenvolupament de la 13a edició de la Setmana de la Diversitat Cultural de la capital, una cita consolidada que esdevé una oportunitat única per a la comunitat per a aprendre, compartir i celebrar la riquesa cultural present.

La Setmana de la Diversitat Cultural va omplir Andorra la Vella amb una celebració multicolor que va captivar els cors i les mirades de tots els visitants. Durant nou dies consecutius, del 15 al 23 de maig, la parròquia va acollir una sèrie d'activitats que van posar de manifest la gran varietat de cultures i tradicions que conviuen en la parròquia.Des de tallers interactius fins a exposicions temàtiques, passant per actuacions musicals i de de dansa, l’agenda estava plena d’activitats per a totes les edats i gustos. Els participants van tenir l’oportunitat de conèixer i apreciar les diferents tradicions gastronòmiques, vestimentes típiques i arts escèniques que caracteritzen les diverses comunitats presents a Andorra la Vella.

Al voltant de la Setmana de la Diversitat Cultural, el Comú va organitzar tallers, projeccions audiovisuals, conferències i exposicions 

Un dels moments destacats va tenir lloc el passat dissabte 20 de maig, quan el centre de la parròquia, concretament la plaça Guillemó, es va transformar en un autèntic escenari on els colors i els sons van guanyar protagonisme amb els ritmes del grup de bombos de l’Associació casa Trás-Os-Montes i Alto Douro, l’actuació dels Castellers d’Andorra, les danses tradicionals del Rancho Folclórico dos Residentes do Alto Minho, l’exhibició de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, la masterclass de txa txa txa cubà de Cariband, les danses índies de l’Associació Indi Resident d’Andorra (INDIRA), la representació dansaire de Casa Rússia, així com d’altres entitats com ara Alendoy Flamenc, l’associació d’ucraïnesos d’Andorra, l’associació de residents filipins a Andorra, el Grup de Folklore Casa de Portugal i l’Orfeó Andorrà.

Folklore i gastronomia a la Setmana de la Diversitat CulturalLa Mostra Gastronòmica ‘La diversitat a taula’ també va atraure l’atenció de tots els presents, que van poder fer una passejada culinària arreu del món sense haver de sortir d’Andorra. Així, doncs, el públic va poder gaudir de delicioses especialitats peruanes filipines, equatorianes, russes, ucraïneses, índies i portugueses.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

Setmana de la Diversitat Cultural a Andorra la Vella