Graduada la 27a Promoció de batxillerat de l’Escola Andorrana

Amb el Centre de Congressos, ple de gom a gom, més de 200 alumnes van celebrar la finalització del batxillerat, una etapa de reptes, esforços i de molts aprenentatges.

Fotos: SFG / Carles Esteve

Una vegada més, Anna Visent Molné, directora de l’Escola Andorrana de batxillerat, es va encarregar de dirigir la cerimònia i donar la benvinguda als alumnes, docents, tutors i familiars que van assistir a l’acte, realitzat al Centre de Congressos de la capital, el passat 22 de juny.

En aquesta ocasió, la cerimònia de graduació va comptar amb la presència del ministre de Relacions Institucional, Educació i Universitats, Ladislau Baró; el secretari d’Estat en Educació, Josep Anton Bardina; i la directora del departament de l’Escola Andorrana, Maite Casals, que van tenir la responsabilitat de lliurar els diplomes a l’alumnat.

“La sala fa un goig important, molt potent, que emociona, i demostra la força que té el sistema educatiu andorrà”,va assenyalar el ministre Ladislau Baró, durant el seu parlament, on va destacar alguns dels valors de l’Escola Andorrana que, enguany, celebra el seu 40è aniversari.

Durant el seu discurs, Baró va recordar els començaments del centre educatiu que es va iniciar com a un projecte de país, amb 40 alumnes i que avui supera els quatre mil. En aquest sentit, va remarcar que un dels fruits més valuosos de l’Escola Andorrana és veure com les diferents promocions es graduen, com acaben el batxillerat i com van passant a noves fases formatives o al món del treball. “Sense vosaltres l’escola no tindria sentit. Us espera un gran canvi”, va remarcar Baró, que també va afegir “heu de descobrir com funciona el món dels adults, però amb la vocació de millorar-lo i de transformar-lo”.

Abans de finalitzar el seu parlament, Baró va encoratjar als alumnes a seguir estudiant i als que han escollit treballar, els va recordar que serà “una aventura encara més apassionant perquè tindreu la possibilitat de contribuir al sistema de manera directa, tindreu  ingressos propis per ajudar a les vostres famílies i a vosaltres mateixos per a desenvolupar-vos com a persones. Andorra us espera i el món us espera!”.

La cerimònia es va poder seguir en directe a través del canal de YouTube de l’escola.

Per la seva banda, Mònica Sánchez, en representació dels tutors, va oferir un breu discurs posant èmfasi en el significat que hi ha al darrere del títol de batxillerat. Segons Sánchez, el títol no només és una mostra de les proves i dificultats que els mateixos alumnes han superat, sinó també la culminació de dos projectes llargs i exigents. “Us felicitem pel vostre èxit i us encoratgem a continuar lluitant per aconseguir les vostres noves fites. Aprofiteu molt la capacitat d’organització, la necessitat de l’esforç i la importància de reivindicar la vostra identitat per superar-vos dia a dia. Les vostres tutores i tutors us desitgem molts encerts i molts triomfs en el vostre futur”, va concloure.

Els protagonistes de la jornada també van participar en la cerimònia d’una manera o altra. Alguns van oferir un discurs d’acomiadament als seus companys, recordant el seu pas per l’escola i les fites assolides durant el curs escolar, mentre que altres, com la Maria Martí i la Dúnia Urrea, així com l’Helena Marsol i l’Àlex Farré,  van amenitzar l’acte amb un breu, però emocionant concert.