(+Fotos) La FAF premia el millor del millor a la Nit del Futbol

Més de 30 guardons i reconeixements es van repartir el passat 22 de juny a la sala d’actes del Suites Plaza Hotel & Wellness Andorra. Allà, davant d’una audiència d’unes 150 persones, el president de la Federació Andorrana de Futbol, Fèlix Àlvarez Blàzquez, va saludar i congratular no només els jugadors i entrenadors de les categories sèniors de futbol sala i futbol del Principat, sinó també als diferents membres del cos arbitral.

Fotos: César De Pablos

Nit del futbol de la FAF

La gala de premis no podia començar de millor manera que homenatjant personalitats destacades que van deixar una marca indeleble en el futbol nacional. Així, doncs, la FAF va atorgar tres reconeixements a la memòria de Jose Gonçalves Barbosa, cap d’àrbitres de la FAF;  Elisabete Castanheira, expresidenta del CFS Pas de la Casa, i Joan Romero, expresident del CE Principat, personalitats que ens han deixat recentment, però que seran recordades pel seu llegat i aportacions en el desenvolupament del futbol andorrà.

Nit del futbol de la FAF

Seguidament, Luis Miguel do Nascimento, Antoine Paul Chiaramonti, Joan Guiu, Rui Miquel Maciel, Bruno Filipe Parente, Ainhoa Fernández i Andreu Vilanova van rebre una menció especial com a àrbitres internacionals. A més a més, Bruno Parente va ser guardonat amb una altra menció especial, però aquesta vegada per la seva prolongada i impecable trajectòria arbitral.

Nit del futbol de la FAF

I, quan es parla de trajectòria, també cal fer èmfasi en la d’Emilio Gómez, a qui la Federació va atorgar una menció especial pel seu recorregut com a entrenador de clubs com ara l’FC Andorra i la UE Santa Coloma.

Per la seva presència en xarxes socials i capacitat de connectar amb la seva comunitat, l’Inter Club Escaldes va rebre el Premi al Club amb Millor Xarxa Social.

Nit del futbol de la FAF
Salutació al joc net

De la mateixa manera que per a FIFA i UEFA és summament important la pràctica del fair play, també ho és per a la FAF. I així ho van fer saber durant la vetllada en premiar els equips que fomenten el joc net. Pel que fa al futbol sènior de primera i segona divisió, els premis van caure en mans de l’Atlètic Club Escaldes i l’FC Pas de la Casa, respectivament, mentre que, en el cas del futbol sala, el reconeixement va ser per a l’FC Madriu, de primera divisió, i el CE Casa de Portugal, de segona.

Nit del futbol de la FAF

Els equips menys golejats també van rebre un homenatge. Quant a la Lliga Multisegur d’Assegurances de primera divisió de futbol sènior, hi va haver un empat entre l’Atlètic Club Escaldes i l’FC Santa Coloma, que només van concedir un total de 19 gols durant la temporada regular. En la Lliga Unida de segona divisió, el menys golejat va ser el campió, l’FC Pas de la Casa, mentre que el mateix va succeir a la Lliga Viatges Pantours de primera divisió de futsal, amb l’FC Encamp. El CF Esperança, de la segona divisió, es va alçar com el club que menys gols va encaixar.

Nit del futbol de la FAF
Ofensiva i excel·lència

Els artillers ofensius també van pujar a l’escenari a recollir els seus premis com a màxims golejadors de les seves lligues respectives. En la primera divisió del futbol andorrà, Guillaume Silvain, de l’Atlètic Club Escaldes, autor de 15 gols en 26 partits, va ser un dels distingits de la gala, mentre que en la segona divisió Luiz Martins i Sebastià Bertran, ambdós de l’FC Pas de la Casa, van compartir el premi. Tomislav Lolich, de l’FC Encamp de futsal, va ser el millor anotador de la primera divisió; Helder Antonio Martins, del CF Esperança, va fer el mateix a la categoria de plata.

Nit del futbol de la FAF

Finalment, es van premiar les millors actuacions de tota la temporada, des d’àrbitres fins a jugadors. Luis Miguel Pinilla i Antoine Chiaramonti van ser guardonats, respectivament, amb el Premi a Millor Àrbitre de Futsal Sènior i amb el Trofeu José Barbosa al Millor Àrbitre de Futbol Senior. Aitor Rubio, de l’FC Encamp, es va consolidar com el millor jugador de futsal, al mateix temps que ho feia Rodrigo Piloto, del Penya Encarnada, en el futbol. L’Encamp de sala també va rebre el guardó al Millor Entrenador, atorgat a Àlex Carvalho. Federico Bessone, timoner de l’Atlètic Club Escaldes, va aconseguir el premi a Millor Entrenador de Futbol.

Gaudeix de totes les fotos de la Nit del Futbol aquí:

La FAF premia el millor del millor a la Nit del Futbol