Dècades d’història d’herois i superherois al Museu del Tabac

No és cap secret per a ningú que, quan molts de nosaltres érem petits, volíem tenir superpoders, com ara visió de raigs X o volar com el mateix Superman, però amb el pas del temps, aquesta il·lusió s’ha esvaït gairebé totalment. Malgrat tot, per al Josep Benavent Catalán, cinèfil i col·leccionista de la Seu d’Urgell, els herois i superherois es van convertir en una passió, que avui queda reflectida en la seva exposició al Museu del Tabac.

Josep Benavent Catalán exposició Museu del Tabac
Foto: César De Pablos

La mostra, oficialment inaugurada pel mateix Josep Benavent, compta amb 310 peces úniques que reconstrueixen la història de 29 personatges, creats entre el 1930 i el 1988. Els visitants podreu gaudir d’una nodrida col·lecció, consistent en llibres de còmics originals, retalls de diaris de l’època, cartelleres de cine i molt més.

Museu del Tabac Fundació Júlia Reig
Foto: César De Pablos

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha destacat la importància de mostrar al públic una col·lecció, única i peculiar com aquesta, perquè és capaç de narrar part de la cultura universal, mitjançant les imatges d’herois i superherois com ara Catwoman, Spider-man, Superman, X-Men, Batman i altres personatges que han divertit, a grans i petits, durant dècades.

albert batalla al museu del tabac
Foto: César De Pablos

En el marc de l’exposició, que tindrà lloc al Museu del Tabac fins al 21 d’abril del 2019, es realitzaran visites guiades a càrrec de Josep Benavent Catalán que, com qualsevol apassionat per la seva col·lecció, farà un recorregut minuciós per a descobrir tots els detalls que amaguen les peces exposades. La primera visita, el pròxim dissabte dia 16 de febrer, a les 17 hores.

Per a reserves, trucar al telèfon +376 741 545
Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
cartellera còmics museu del tabac
Foto: César De Pablos