I si ‘Parlem de Música’ amb algú que en sàpiga?

Marc Pantebre ens estén la invitació a descobrir ‘Parlem de Música’, un llibre que esdevé una aproximació personal del mateix autor a la història del pop-rock i que, a primera vista, ens fa recordar la forma de l’estoig d’un vinil. La publicació és un homenatge a la secció homònima que l’estimadíssim Àlex Lliteras va encomanar, en forma de col·laboració, a Pantebre.

Fotos: César De Pablos

Marc Pantebre i Oriol Vilella a la presentació del llibre Parlem de MúsicaPer a les persones familiaritzades amb la secció ‘Parlem de Música’, de la Ràdio Nacional d’Andorra, segurament no els semblarà gens aliena la nova publicació que ha presentat avui Marc Pantebre, a la Biblioteca Comunal d’Escaldes-Engordany, ja que el llibre, de la mateixa manera que el programa, permet l’espectador descobrir la música alhora que l’escolta.

Marc Pantebre i Oriol Vilella a la presentació del llibre Parlem de MúsicaEstem davant d’una publicació singular, d’un disseny exquisit, configurada en una mida de 31 x 31 centímetres com les dels vinils. La maquetació, que ha estat ideada per l’artista i dissenyador andorrà Pere Moles, s’ha formulat a consciència perquè el lector hi pogués gaudir de la història del pop-rock, des del sorgiment del rock and roll a mitjans dels anys 50 fins als hits que sentim en l’actualitat.

El músic Oriol Vilella, prologuista de ‘Parlem de Música, ha acompanyat Marc Pantebre durant la presentació de llibre a Escaldes-Engordany

“La idea va sorgir com un ‘divertimento’, però em causa molta satisfacció poder veure la meva passió per la música plasmada en un llibre com aquest”, expressava, amb modèstia, Pantebre, que ha volgut homenatjar també l’homònima secció del programa ‘Ara i aquí’ i a l’Àlex Lliteras. Ho fa amb un enllaç amb el qual els lectors podran accedir al podcast amb l’emissió del programa radiofònic original, emès per la Radio Nacional d’Andorra.

Marc Pantebre i Oriol Vilella a la presentació del llibre Parlem de MúsicaQuant al contingut, ‘Parlem de Música’ compta amb vuit capítols agrupats per dècades, exceptuant la dels 60, on n’hi ha un dedicat a The Beatles. Cadascun té una breu introducció que contextualitza musicalment cada dècada, mentre que també hi ha cabuda per a una valoració sobre els diferents canvis tecnològics en la reproducció de la música, partint dels vinils i els cassettes fins a arribar als formats digitals actuals. Si bé les tendències musicals més rellevants i els artistes més representatius de cada període són un element obligatori, el llibre proposa, a cada capítol, una playlist accessible amb tan sols escanejar un codi QR.

Finalment, cada capítol clou amb un ‘Top 10’ dels àlbums que l’autor considera més emblemàtics de cada dècada.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

I si ‘Parlem de Música’ amb algú que en sàpiga?