Isidre Bartomeu ofereix una conferència per explicar les conclusions de la seva tesi doctoral

El passat 17 de novembre, el vestíbul del Consell General va acollir la conferència “El coprincipat, garantia de la independència d’Andorra: episodis de la nostra història”, basada en la tesi doctoral del notari andorrà, Isidre Bartomeu.

Fotos: Eduard Comellas

Fruit del treball doctoral realitzat per Isidre Bartomeu, al llarg de dotze anys, la conferència va posar en relleu la importància dels coprínceps i els antecedents històrics que han permès que Andorra esdevingui un estat sobirà.

 

La tesi doctoral dividida en quatre eixos – el primer, centrat en els orígens i desenvolupament de les institucions andorranes bàsiques fins al segle XVIII; el segon, en l’evolució política de l’entorn immediat d’Andorra a partir del segle XVII; el tercer, en l’estructura institucional subjacent en la constitució del Principal d’Andorra; i l’últim, en la implementació de la Constitució –, i qualificada d’excel·lent cum laude per part del tribunal avaluador, defensa que el desenvolupament institucional del Principat, durant més de mil anys, ha estat vinculat a la interacció dels coprínceps i als òrgans de govern de base popular. Un fet que ha possibilitat l’existència històrica d’un petit país enclavat entre dos grans estats i de la progressiva configuració com a diferent, independent i sobirana.

Moderat pel vocal del Grup d’ex-Síndics i ex- Conselleres Generals (GESCO), Miquel Armengol, l’acte va aplegar més d’un centenar de persones. La síndica general, Roser Suñé va ser l’encarregada de fer el discurs de benvinguda on va destacar la importància de conèixer d’on venim i cap on es pot anar com a país.

 

democrates 2023