(+Fotos) Les Janeiras es tornen a sentir a Andorra després de la pandèmia

El Grup de Folklore Casa de Portugal ha recuperat el tradicional cant de Janeiras, amb una primera presentació a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp, coincidint amb la celebració de la Jornada de la Infància Missionera.

Fotos: César De Pablos · Mireia Medeiros/GFCP

Cant de Janeiras 2023Amb la fi de la pandèmia, moltes activitats culturals han recuperat el seu curs. Un clar exemple d’això ha estat el cant de les Janeiras, nadales tradicionals portugueses que, any rere any, el Grup de Folklore Casa de Portugual interpreta per a anunciar el naixement de Jesús i desitjar un bon any nou als veïns d’Andorra.

Cant de Janeiras 2023

Enguany el tret de sortida del cant de Janeiras es va donar el passat 14 de gener a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp, on l’agrupació va interpretar tot un seguit de temes tradicionals, que van captivar els feligresos que van acudir a la missa oficiada per mossèn Antoni Elvira. Posteriorment, com mana la tradició de compartir les Janeiras amb els comerços i particulars, el col·lectiu folklòric va continuar amb el seu itinerari a la Granja Roc Arnau, també a Encamp.

Cant de Janeiras 2023L’endemà, els cants desitjant un bon any es van sentir a l’església de Sant Julià i Sant Germà, a Sant Julià de Lòria. Però la gira no va acabar en aquest punt, ja que el Grup de Folklore Casa de Portugal portarà les seves Janeiras a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, diumenge 22, a les 11.30 hores, amb el copríncep episcopal Joan Enric Vives com amfitrió de l’eucaristia. 28 de gener, a les 19.30 hores, arribarà el torn de l’església Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany, mentre que la cloenda d’enguany tindrà lloc a l’església de Sant Esteve, a Andorra la Vella, el pròxim 29 de gener a les 12 hores.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Les Janeiras es tornen a sentir a Andorra després de la pandèmia