Un 40% de la població pateix insuficiència venosa que es tradueix en aparició de varius, i no ho sap

La previsió és el millor tractament. En el moment en el qual descobrim aranyes vasculars a les nostres cames, o quan les varius comencen a ser voluminoses i a guanyar relleu, o senzillament comencem a tenir símptomes de fatiga o pesadesa, és quan considerem que pot existir un problema de salut.

Així, la insuficiència venosa es veu també afectada per les estacions. A l’hivern, no ens adonem de l’existència de varius, ja que el fred i la roba fan que ho passem per alt, però a l’estiu, moment en què ens alliberem de pantaló llarg i les temperatures comencen a pujar, és quan ens adonem del problema. És important conèixer que la calor pot provocar la dilatació de les nostres varius i, en aquest cas, incrementar l’empitjorament dels nostres símptomes.

A Dermandtek diagnostiquem i tractem la insuficiència venosa a les cames, mans i cara, amb tecnologia d’última generació i, amb l’especialista en flebologia i autoritat mundial en coneixement de les patologies venoses, el Dr. Carlos Boné.

La nostra recomanació es basa sempre en la previsió davant la possibilitat de patir insuficiència venosa, així com avançar el tractament, tot el possible, per arribar a l’estiu en bones condicions i sense símptomes.

El procés que es duu a terme amb els pacients que ens visiten és el següent: es fa una primera visita de valoració per determinar la tècnica més adequada a la malaltia del pacient. Depenent del tipus de problema, es pot fer tractament d’esclerosi i, si el problema és més important,  el tractem amb l’endolàser. El pacient arriba a la clínica, li apliquem el tractament, i en uns 45 minuts ja pot marxar a casa, i només amb la cama embolicada amb una bena o una mitja de compressió. També li prescrivim un antiinflamatori, tot i que no hi hagi dolor, l’endemà comprovem amb l’ecògraf que tot està correcte i, al cap d’una setmana, li fem un altre control, una acció que anirem repetint al llarg d’un any.

El Dr. Carlos Boné Salat és expert en Flebologia i Laserteràpia. Es dedica exclusivament al diagnòstic de la insuficiència venosa i tractament de varius i telangièctasis. És un investigador d’èxit, i una de les 10 autoritats mundials en el coneixement de les patologies venoses, i els seus tractaments són dels més innovadors, amb excel·lents resultats. Pioner i inventor de la tècnica Làser Endovenós, procediment mínimament invasiu i ambulatori, va suposar un gran avenç en el tractament de les grans varius en substituir la cirurgia clàssica en la majoria dels casos. Els tractaments d’insuficiència venosa, com ara les varius, recomanem realitzar-les abans de l’estiu.