Javier Balmaseda defensa la immigració a la sala Artalroc

La sala Artalroc va inaugurar, oficialment, l’exposició “La ruta migratòria, una singularitat paisatgística” de l’artista Javier Balmaseda, que ens convida a reflexionar sobre la realitat dels moviments migratoris.

Javier Balmaseda
Foto: César De Pablos

L’obra, que evoca una carretera, va ser creada amb 3.000 crancs de fang, tots ells esculpits manualment per Balmaseda. Van ser quatre mesos i mig de feina continua, però l’artista es mostra satisfet de poder difondre el seu missatge reivindicatiu sobre la immigració. “A vegades, la immigració és l’únic camí que ens queda per poder sobreviure. Volia fer èmfasi en què aquest fenomen és primitiu i bàsic en la història de l’home i que també és part de l’animal que portem a dins. La immigració no ha de ser mal vista, ja que és una manera d’enriquir una cultura, de potenciar-la i de donar-li nous aires”, va explicar.

L’artista cubà, resident a Andorra, va presentar una obra de gran format que es compon de milers de crancs fets amb fang

Sílvia Riva, Javier Balmaseda i Autoritats
Foto: César De Pablos

Silvia Riva, ministra de Cultura i Esports, va encapçalar l’acte oficial d’inauguració i va qualificar l’obra de Balmaseda com a impactant des del punt de vista artístic i compositiu, tant per la seva complexitat com per la seva mida. Tanmateix, Riva va recalcar que Andorra sempre ha estat un país d’acollida per als immigrants, i “era bastant important que poguéssim exposar l’obra del Javier, sobretot per la temàtica que ens proposa”.

Públic present a la galeria d'art Artalroc
Foto: César De Pablos

La instal·lació artística executada per Balmaseda, abans d’arribar a Andorra, va ser exposada al Terracota Museu de la Bisbal d’Empordà. Al nostre país, l’exposició romandrà oberta al públic fins al pròxim 8 d’octubre, i està previst que l’obra s’exposi a la Fira Internacional d’Art Contemporani (FIAC) de París, que tindrà lloc del 17 al 20 d’octubre.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Exposició de Javier Balmaseda a l'Artalroc
Foto: César De Pablos