Una jornada de la Constitució molt festiva i reivindicativa

Coincidint amb la commemoració dels 600 anys del Consell de la Terra, el Principat d’Andorra va celebrar el passat dijous el 26è aniversari de la seva Constitució, amb diferents actes de caire cultural i l’habitual recepció vespertina, que enguany va tenir un caràcter força reivindicatiu.

Discurs Vicenç Mateu al Dia de la Constitució
Foto: Paula Cristina

La jornada va començar amb tot un seguit de visites guiades, a Casa de la Vall i al nou hemicicle del Consell General, on tothom que va voler, menuts i més grans, van poder emular els primers espases de la política andorrana.

Parlament Consell General Dia de la Constitució
Foto: Paula Cristina

A mig matí, l’Esbart Laurèdia va oferir un espectacle molt emotiu anomenat ‘Terra’, a la plaça del Consell General, amb textos d’Albert Villaró i amb música en directe, a càrrec del grup El Pont d’Arcalís. Una actuació dedicada al 600 aniversari del Consell de la Terra, llavor del Consell General, que va comptar amb una gran afluència de públic.

Esbart Laurèdia Dia de la Constitució
Foto: Paula Cristina

Un altre dels plats forts de la diada va ser, com ja és habitual any rere any, el concert de l’ONCA, que enguany va comptar amb un elenc de figures molt destacades, com ara, el Quartet Amèrica de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra; Francesc Planella i Sergi Claret, als violins; Joan Fèlix, viola i Carolina Bartumeu, al violoncel. Tot un luxe pels sentits, que van gaudir tots els assistents a l’acte, celebrat al vestíbul del Consell General.

Concert Onca Dia de la Constitució
Foto: Paula Cristina

La jornada matinal i de portes obertes, va cloure amb una ballada de sardanes, també a la plaça del Consell, on se’n van aplegar un gran nombre d’entusiastes dansaires.

Al vespre, va tenir lloc l’habitual recepció, al hall del Consell General, a la qual van assistir un gran nombre de destacades personalitats de la vida política, cultural, social, diplomàtics i empresaris, del país i de fora, que no es van voler perdre l’oportunitat d’homenatjar la nostra Constitució.

Vicenç Mateu síndic del Consell General Dia de la Constitució
Foto: César De Pablos

El síndic general, Vicenç Mateu, va aprofitar l’habitual discurs per fer un balanç de tota la legislatura en què va destacar l’empobriment generalitzat dels treballadors, l’elevat preu dels lloguers o els enfrontaments entre les diferents formacions polítiques. Precisament, la proximitat de les eleccions generals i la necessitat de realitzar una campanya neta, així com l’acord d’associació amb la Unió Europea, també van ser alguns dels temes que va valorar Vicenç Mateu.

The Swing Girls en concert del Dia de la Constitució
Foto: Paula Cristina

En acabar el discurs, tots els assistents a l’acte van poder gaudir de l’actuació en directe de The Swing Girls, i d’un àpat que va consistir en: pernil ibèric amb pa de coca de vidre i tomàquet, oliva gordal farcida de vermut i anxova, meló mojito, torrada de brioix amb foie i melmelada de figues i mini bao de sèsam amb salmó marinat, això pel que fa als entrants.

Com a plats calents, es van servir: broquetes de rap i papada confitada amb salsa romesco, mini caneló d’ànec amb salsa trufada i patates braves.

Convidats dia de la constitució
Foto: Paula Cristina

I, pel que fa a les postres, els assistents van poder gaudir de: trufa de xocolata torrat i cafè, finacier de gerd i coco i coockie de xocolata i anacards. Tot plegat, regat amb vi blanc Imagine 2016, vi Torb i Champagne Pascal Walczak Extra-Brut, una proposta elaborada per la cuina de Piolets Park.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

andorra a taula