Copa del Món d’esquí, espectacle i innovació al servei de la imatge del país

Les finals de la Copa del món d’esquí a les pistes de Grandvalira, concretament a les pistes l’Avet de Soldeu i l’Àliga del Tarter, han convertit Andorra, durant uns dies del mes de març, en el centre d’interès dels mitjans esportius del món, ajudant així a posicionar el nostre país en el mapamundi.

Guanyadors de Copa del món d'esquí 2019 a GrandvaliraFotos: Grandvalira/Agence Zoom/Gustavo Subilibia/Oriol Molas/FIS

En la inauguració del dimarts dia 12, gairebé 1.500 persones es van congregar a les grades de la nova plataforma de Soldeu, a les quals s’hi van sumar centenars d’altres que van voler seguir l’acte des de la plaça de la Rotonda de la capital, des d’on van visualitzar l’esdeveniment, mitjançant diverses pantalles. La cerimònia, moderna i trencadora, va comptar amb diferents moments “forts”. El primer a Andorra la Vella, amb la presentació de la cançó oficial de les Finals de la Copa del Món de Grandvalira, amb una coreografia del grup Líquid Dansa.

Inauguració de Copa del món d'esquí 2019 a GrandvaliraLa proposta més innovadora de la inauguració va ser la projecció, a Soldeu, d’un videomapatge, de 37.500 m2, que va mostrar un resum de la història d’Andorra, una presentació de l’estació d’esquí i el recordatori del camí realitzat fins arribar a la celebració de les finals. Per finalitzar, es van projectar unes imatges dels líders que van participar en les diferents disciplines. La cloenda de l’acte va ser un espectacle de música i color, amb un piromusical que molts dels assistents van titllar d’excepcional.

Va ser un esdeveniment esportiu únic, en què el sol i la neu també van voler participar plenament, en un ambient festiu

Altres moments destacables de la inauguració van ser l’audició de l’himne andorrà, o el descens de monitors de l’Escola d’Esquí de Grandvalira, equipats amb vestits amb llums LED i amb els colors de la bandera, que van dibuixar sorprenents figures a la neu, talment una coreografia artística. L’instant dels parlaments de les autoritats va servir per trametre diferents missatges: el cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, va destacar en el seu discurs, l’esforç i el camí realitzat des del 2012, quan Soldeu va ser escenari de la seva primera prova de la Copa del Món femenina, i va donar les gràcies a la FIS per haver confiat en Andorra com a seu de les Finals.

Bandera d'andorra a la Copa del món d'esquí 2019 a GrandvaliraEl president de la Federació Internacional d’Esquí (FIS), Gian Franco Kasper, va agrair la implicació i va felicitar l’organització per la feina feta, tot desitjant èxit per a les competicions dels dies següents. I, el cap de Govern d’Andorra en funcions, Antoni Martí, va afirmar que confiava en què Andorra seguirà sent un país de neu, com es pot deduir del fet que té més quilòmetres esquiables que de carreteres, i que estaria a l’altura de l’esdeveniment que s’esperava.

Guanyador a la Copa del món d'esquí 2019 a GrandvaliraLa Federació Andorrana d’Esquí, en la persona del seu president Pepi Pintat Mas, va rebre les felicitacions de Gian-Franco Kasper, president de la Federació Internacional, que va animar Andorra a postular-se per organitzar uns Mundials. En el mateix sentit, d’optimisme, es va pronunciar Conrad Blanch, director general del Comitè Organitzador de les Finals, que va explicar com la FIS els està animant perquè el país presenti candidatura per acollir uns Campionats del Món.

Esquiador a la Copa del món d'esquí 2019 a GrandvaliraEn acabar totes les curses es va fer la tradicional cerimònia de lliurament dels premis absoluts de tota la temporada de la Copa del Món i es va donar pas a la cloenda d’un esdeveniment esportiu únic, en què el sol i la neu també van voler participar plenament, en un ambient festiu, que tan bé caracteritza Andorra i els seus habitants.

Esquiadora a la Copa del món d'esquí 2019 a Grandvalira