Kizomba, el ball més sexi que sedueix al públic andorrà

Asseguren que és el ball més sexi del món, a causa dels seus moviments ondulants de maluc. És un ball social en parella, que es caracteritza per la seva suavitat, musicalitat i senzillesa. A Andorra es va celebrar la “Kizomba Fusion”, un taller sota la direcció d’Albir Rojas, tot un referent en aquest món.

Kizomba pràctiques
Foto: Auna Fotografia

La kizomba és un gènere musical d’origen angolès que es balla en parella. El moviment va néixer a finals dels anys 70 i està tenint una gran repercussió social. A Andorra hi ha l’escola “Kizomba Andorra – Experimenta la Felicidad”, l’entitat que va representar el país al taller celebrat aquest passat mes de febrer al Principat.

Kizomba cantant
Foto: Auna Fotografia

L’esdeveniment va comptar amb la participació d’un centenar de persones de diferents escoles de França i Espanya. Sota la direcció d’Albir Rojas, es van realitzar diversos tallers de musicalitat i kizomba. Durant la vetllada van haver-hi actuacions en directe, com la d’Stezy Zimmer, la DJ andorrana DJ Mery i els internacionals DJ Paparazzi i DJ Sabura.

Kizomba
Foto: Auna Fotografia

La paraula kizomba també significa festa en l’idioma kimbundu, un dels més parlats a Angola, on aquest ball és molt típic de les celebracions familiars. El seu origen és una fusió entre el zouk caribeny i una música tradicional angolesa anomenada semba, que també es balla en parella. L’expansió d’aquest ball al món occidental va començar a través de la comunitat angolesa de Portugal, que va difondre’l per Europa i després als Estats Units, on cada vegada té més èxit.

Kizomba ball
Foto: Auna Fotografia