La mostra ‘22 x 22. La magnitud del petit format’, explicada pels artistes

Amb l’objectiu que el públic pugui establir una connexió més intima i propera amb les obres exposades en la mostra ‘22 x 22. La magnitud del petit format’, el CAEE va organitzar una visita guiada nocturna que va comptar amb la presència dels artistes participants de l’exposició.

Fotos: Noelia Farias

visita guiada per l'exposició 22x22 la magnitud del petit format

El recorregut es va iniciar amb l’explicació de l’obra ‘Guspires’ a càrrec d’Emma Regada, qui va reconèixer que “en aquest format no hi havia treballat mai” i que el procés de creació del projecte ho va fer en un moment emocional molt delicat,  a causa de l’estat de salut de la seva àvia. Regada va assenyalar que primer va començar donant-li cops al ferro, i després va anar modelant-lo fins a arribar a la peça final exposada. Martin Blanco, també va ser present a la visita guiada per explicar al públic la seva obra ‘En un tancar i obrir d’ulls’ que, segons va manifestar, té la voluntat de ser “una al·legoria a la vida”, dividida en tres etapes on es mostra el naixement, la vida en si mateixa i el final. Les artistes Sílvia Guillem, Rosa Mujal, Miquel Mercè, Samantha Bosque, Yolanda Blanco i Núria Moreno, també es van sumar a la visita i van intervenir per explicar cadascuna de les seves peces.

visita guiada per l'exposició 22x22 la magnitud del petit format

Tots els artistes van coincidir en el fet que el format de petites dimensions obre la possibilitat d’una relació molt íntima amb l’art, i al mateix temps esdevé un exercici de síntesi, d’abandonament dels estàndards, i d’exploració de noves possibilitats. Mentre que per a l’espectador, atansar-se a una obra de petit format implica la resolució d’un misteri que la llarga distància no permet contemplar.

visita guiada per l'exposició 22x22 la magnitud del petit format

‘22 x 22. La magnitud del petit format’ aplega les obres fetes per 22 artistes del país, entre ells Montserrat Altimiras, Eve Ariza, Mònica Armengol, Yolanda Blanco, Martin Blanco, Samantha Bosque, Carrie on Art, Lluïsa Casas, Rafel Contreras, Romina Dolonguevich, Mar Garcia, Sílvia Guillem, Kala, Daniela Martins, Miquel Mercè, Natalia Montané, Núria Moreno, Rosa Mujal, Emma Regada, Yolanda Sanmarcos i Sara Valls, que van desafiar el repte de treballar en un petit format, el 22 x 22, que els va permetre abandonar els estàndards i explorar altres possibilitats. Per fer possible l’exposició, cada artista va aportar tres peces fetes amb diferents tècniques i estils, fent una adaptació dels traços, els colors i les formes a un espai molt reduït que convida a l’espectador a cercar el que és essencial, a trobar els detalls de cada obra i la subtilesa que amaguen cadascuna de les peces.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Visita guiada amb els artistes al CAEE