(+Fotos) Inaugurat l’11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

El secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, ha celebrat que, després que el món superés parcialment la pandèmia, finalment es pogués realitzar l’11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya, amb Canillo com a parròquia amfitriona.

Fotos: César De Pablos
Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya
Francesc Camp, cònsol major de Canillo

Centrat en la recuperació del turisme i en “una nova mirada cap al futur”, tal com apunta l’eslògan de la trobada, l’11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya s’ha inaugurat oficialment aquest matí, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb la presència del cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en representació de la parròquia amfitriona; el secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili, i el ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres.

secretari general de l’OMT, Zurab Pololikashvili,
Zurab Pololikashvili, secretari general de l’OMT

Més de 300 persones són partícips, de manera presencial, d’aquest congrés turístic que enguany aborda la transformació digital i la sostenibilitat com a vehicles per a promoure l’activitat turística, preservar els recursos naturals i garantir el benestar de les persones. Durant la intervenció inaugural, Camp ha assenyalat que, a banda de les conseqüències de la pandèmia i del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, efectes dels quals es comencen a palpar en l’increment de preus de diferents matèries primeres, productes i serveis, “entre els reptes que hauran d’afrontar els sectors de muntanya, que són molt dependents de la neu, com és el cas d’Andorra, el més important serà el canvi climàtic”, per la qual cosa caldrà invertir en noves activitats per a l’estiu i aprofitar el patrimoni natural del Principat.

ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres
Jordi Torres, ministre de Turisme i Telecomunicacions

En aquesta línia, Zurab Pololikashvili ha subratllat la importància de desestacionalitzar l’activitat turística i promoure, doncs, un turisme actiu durant els 12 mesos de l’any. Això sí, ha lloat els esforços fets pel Principat en aquest aspecte i ha valorat que “Andorra té un ventall molt ampli d’opcions a descobrir, com ara música, cultura i natura”, que es compaginen amb la realització de festivals internacionals i “una bona gastronomia, que he pogut gaudir durant aquests dies. De fet, Andorra produeix vi, una qüestió que no tothom sap, i també té opcions de ‘shopping’, que són molt importants per al país”.

Com a resultat de les primeres reunions entre el secretari general de l’OMT i el ministre Torres, s’ha confirmat, avui i de manera pública, que el 12è congrés incorporarà l’spa i el wellness com a eixos temàtics arran de la rellevància d’aquests sectors com a atractius per als viatgers.

Aposta per la formació i la gastronomia

Per al ministre de Turisme i Telecomunicacions, la formació és un element clau que s’haurà d’abordar a l’11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, ja que, com a país turístic que és Andorra, és molt important preservar i elevar la qualitat de l’oferta nacional.

La gastronomia esdevindrà, a més a més, una de les puntes de llança per a la promoció del turisme al país, amb la implantació del label ‘Cuina andorrana’, que permetrà aixoplugar i identificar els restaurants tradicionals a partir d’aquest estiu.

Jordi Torres
Elogis per a Ordino

Ahir, dia 22 de març, Pololikashvili va visitar el poble d’Ordino, candidat al ‘Best Tourism Villages by UNWTO’. Després de conèixer llocs emblemàtics com a ara la Casa Museu d’Areny Plandolit i la Casa de la Muntanya, el secretari general de l’OMT ha qualificat la parròquia com un “lloc molt recomanable per a visitar”, una valoració que ha compartit amb tota l’audiència.

Una vegada finalitzada la cerimònia inaugural, Damien Zisswiller, enginyer i representant d’Atout France, ha protagonitzat la primera ponència, centrada en la innovació i la sostenibilitat orientades al turisme. Aquest primer acte ha estat l’avantsala de la taula rodona d’alt nivell ‘Destinacions de muntanya entre la recuperació i la mirada cap al futur’, encapçalada pel ministre Jordi Torres; Dauren Abayev, ministre de Cultura i Esports de Kazakhstan; Simon Zajc, secretari d’Estat adscrit al Ministeri de Desenvolupament Econòmic i Tecnologia d’Eslovènia; Fernando Valdés Verelst, secretari d’Estat de Turisme d’Espanya, i Sofia Zacharaki, viceministra de Turisme de Gràcia. Sandra Carvao, cap d’Intel·ligència i Competitivitat del Mercat Turístic de l’OMT, ha estat la moderadora de l’activitat.

Gaudeix de la nostra galeria fotogràfica d’aquest esdeveniment:

Inaugurat l’11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya