Factory Food, la revolució del menjar a domicili

Factory Food és una empresa 100% andorrana que busca optimitzar i millorar la qualitat dels serveis a domicili a Andorra. Concebut com a un coworking especialitzat en aquest sector, és la primera iniciativa d’aquest tipus que arriba al Principat amb una proposta molt innovadora.

Fotos: Factory Food

El món està canviat i, amb ell, els hàbits de consum i el comportament de les indústries. El sector de la restauració no és cap excepció i, en aquest temps de moviment, és un dels que més vertiginosament s’ha transformat. Segur que, durant el confinament, el menjar a domicili va ser un dels teus millors aliats, a què sí?

Plat d'amanida Factory Food

Preparar menjar específicament per al delivery no és tasca senzilla, ja que s’han de contemplar diferents factors perquè el producte gaudeixi de la màxima qualitat i conservi el màxim de les seves propietats. Arran de la necessitat de crear espais preparats i adaptats per donar aquest servei i facilitar, doncs, la feina del restaurador, neix Factory Food.

Factory Food és la primera empresa andorrana que combina els conceptes de coworking i Dark Kitchen

La ‘Dark Kitchen’ és aquí!

Estàs familiaritzat amb el terme ‘Dark Kitchen’? No? Cap problema! Una ‘Dark Kitchen’ –o cuina fosca, en català– és una cuina professional dissenyada i preparada per cuinar productes destinats al delivery. Aquesta és justament l’especialitat de Factory Food, que combina el seu savoir-faire culinari amb una àmplia experiència en la fabricació i instal·lació de cuines a mida per als restaurants més importants d’Andorra i Espanya, perquè, en paraules d’un dels fundadors de Factory Food, “el servei a domicili cada vegada exigeix una major dedicació i compromís per a poder cobrir les necessitats i expectatives del client”.

Diagrama de les instal·lacions de Food Factory

Per assolir aquest objectiu, Factory Food disposa d’una nau industrial a Terravella, a la capital andorrana, equipada amb cuines de 15 m2 i 30 m2, amb tot el que els restauradors necessiten per donar un servei impecable.

El cor de Factory Food

Les cuines de Factory Food consten de:

 • Zona de cocció
 • Preinstal·lació d’electricitat independent
 • Paviments sanitaris
 • Rentavaixelles industrial de cistella (50×50 cm)
 • Taula aigüera d’acer inoxidable
 • Prestatge de 4 nivells d’alçada (100x38x175 cm)
 • Campana amb aportació/extracció (250x100x40 cm)
 • Sistema de regulació aportació/extracció

El projecte compta amb un espai que permet cobrir les zones d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Els millors avantatges

Un dels principals objectius de Factory Food és facilitar que els riders estiguin el més a prop possible dels seus clients, és per això que comptar amb una ubicació privilegiada i de fàcil accés és vital. Però, quins altres avantatges ofereix l’empresa als restauradors?

 • Reducció dels costos d’inversió, ja que al no haver d’invertir en taules, plats, menús impresos i altres materials representarà un estalvi molt important.
 • Com que Factory Food no compta amb un espai d’atenció directa al públic, els restauradors notaran una reducció de les despeses de personal, ja que no caldrà contractar cambres, recepcionistes o seguretat.
 • Tot aquest estalvi suposa una major competitivitat en els preus dels productes que els restauradors podran oferir als seus clients.
 • Un servei d’entrega top fa la diferència en la majoria dels negocis de menjar a domicili. Com que no s’han de dedicar recursos a un servei físic, l’empresa podrà optimitzar la logística i sistemes d’entrega.
Dades de contacte