(+Fotos) Eduard Escoffet, convidat de luxe per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

El poeta català va ser partícip de l’acte commemoratiu del Dia Mundial de la Poesia, organitzat pel Comú d’Encamp, amb la col·laboració del Govern d’Andorra. Escoffet va delectar els espectadors amb un recital de poesia sonora.

Fotos: César De Pablos

Dia Mundial de la Poesia amb Eduard Escoffet

Els aprenents de català del programa de Voluntariat per la llengua, així com els alumnes del col·legi Maria Moliner, van inaugurar la vetllada recitant diferents poemes. Els primers van interpretar les obres de Josep Maria Capdevila, David Esteve i Bruna Generoso, autors premiats en el concurs de poesia Miquel Martí i Pol, impulsat per la Biblioteca Pública del Govern d’Andorra, mentre que els joves estudiants, provinents de diferents països, com ara el Perú, l’Argentina, Espanya i Cuba, van recitar poemes d’Albert Ruiz Feijóo, Elena Aranda, Meritxell Cornella i Joan Ramon Marina, també llorejats al mateix concurs.

Dia Mundial de la Poesia

Com a part de l’acte commemoratiu, Laura Mas va recitar el poema ‘Si puc’, de Gabriel Ferrater

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va ser l’amfitriona d’aquest acte commemoratiu, que busca “apropar la poesia i la literatura a tothom”, explorant “nous formats i noves formes de gaudir de la cultura”, una premissa que va subscriure la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, qui, a més a més, va recitar el poema ‘Vall d’Incles’, de Miquel Martí i Pol, una manera de posar en relleu el fet que els paisatges d’Andorra com a font d’inspiració per a tota mena d’escriptors, de diferents generacions. “Llengua i cultura són dos elements estretament relacionats que cohesionen la societat i la fan més forta”, va subratllar Riva.

Autoritats al Dia Mundial de la Poesia
‘Non muttum’, amb Eduard Escoffet

Aquest acte, que s’organitza des del 2010 pel servei de biblioteques del Comú d’Encamp, va cloure amb un convidat de primera categoria. L’exdirector del festival Barcelona Poesia i del festival de pràctiques poètiques actuals PROPOSTA del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Eduard Escoffet, va posar el punt final de la cerimònia amb el recital poètic ‘Non muttum’, en el qual va jugar amb els ritmes, les composicions sonores i el vers per crear un espectacle poètic singular en el qual els presents van “fer ballar les neurones”, segons les paraules d’aquest referent de la poesia sonora. “Després de dècades voltant el món i de voler recitar a Andorra, finalment ho he pogut fer. Pensava que no ho faria mai, que em jubilaria sense venir aquí”, va expressar Escoffet, pocs instants abans de captivar el públic.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Eduard Escoffet, convidat de luxe per celebrar el Dia Mundial de la Poesia