La Trail 100 Andorra by UMTB 2023 frega els 4.000 participants

Del 22 al 25 de juny, la parròquia d’Ordino va viure un cap de setmana ple d’emoció i d’esportivitat amb la celebració de la Trail 100 Andorra by UMTB 2023. Aquesta prova, inclosa dins del calendari de l’Andorra Multisport Festival, va reunir als millors corredors de trailrunning per a afrontar els desafiaments que ofereix el terreny muntanyós d’Andorra.

La Trail 100 Andorra by UMTB va començar amb una prova infantil el divendres, que va donar el tret de sortida a un cap de setmana molt emocionant i exigent que va cloure amb les distàncies reines, l’Ultra de 105 km i la Trail de 50 km, que van captar l’atenció de la majoria dels participants i dels espectadors, tot i que la Trail de 21 km va deixar sensacions molt gratificants per als andorrans.

En la categoria femenina de la Trail de 21 km, l’andorrana Ariadna Fenés es va alçar amb la victòria amb un temps de 02:50:04, seguida de les espanyoles Laura Orgue (02:59:14) i Mercedes Velasco (03:10:00). Quant als homes, Andrés García-Blanco, d’Espanya, va arribar, en primer lloc, amb un crono de 02:20:53, seguit de prop per Genís Porqueras Simó, qui va recórrer els 21 quilòmetres en 02:24:07. El xilè Juan Pablo Llanos, amb un temps de 02:26:26, va signar la tercera posició.

En la distància de la Trail de 50 km, Christian Meier, del Canadà, va destacar amb un temps de 05:42:25, seguit pels espanyols Oswaldo Medina i Marc Pinsach Rubirola, que van fer registres de 05:45:51 i 05:51:03, respectivament, en la categoria masculina. Per la seva banda, Anya Tarasova, també espanyola, es va proclamar guanyadora en la categoria femenina amb un temps de 06:25:25, mentre que Kathrin Goetz, de Suïssa, va apropiar-se de la medalla de plata en completar la cursa amb registre de 06:53:42. L’alemanya Lena Glasbrenner va pujar al tercer esglaó en completar la prova amb un temps de 07:01:17.

En la categoria masculina de la distància Ultra de 105 km, Jean-Philippe Tschumi de Suïssa i Ben Dhiman dels Estats Units van compartir el primer lloc, amb un impressionant temps de 13:36:38. Pau Capell, un dels favorits de la cita, va cloure la seva participació en tercera posició amb una marca de 13:49:50. Finalment, entre les dones, Esther Fellhofer, d’Àustria, va destacar amb el seu rendiment excepcional, completant la cursa en un temps de 17:13:03. Va mostrar una resistència impressionant i va conquerir aquesta desafiadora distància amb un ampli avantatge sobre la seva perseguidora, la xinesa Yuanyuan Wu (18:44:47). El tercer lloc va ser per a Ildikó Wermescher d’Hongria amb un temps de 18:49:51.

Després d’aquesta segona cita inclosa en l’Andorra Multiesport Festival, el 2 de juliol serà Andorra la Vella l’amfitriona de l’Ironman 70.3, amb més de 113 quilòmetres de triatló.