La Vuelta 19 va trobar a Andorra un traçat molt exigent

En la novena etapa de La Vuelta 19, el colombià Nairo Quintana, del Movistar Team, va assolir el mallot vermell, mentre que Tadej Pogacar, de l’UAE Team Emirates, va aconseguir una treballada victòria de l’etapa.

Ciclista eslovè Tadej Pogacar

Amb aproximadament 10 minuts de retard, l’etapa andorrana de La Vuelta 2019 va començar des de l’avinguda del Pont de la Tosca, a Escaldes-Engordany, on l’escamot de ciclistes va batallar des del primer moment per a conquerir el Coll d’Ordino. Mike Bizkarra Etxegibel (Euskadi Basque Country-Murias) va ser el més ràpid en aquests primers 17 quilòmetres de recorregut.

Vista aèria de La Vuelta 2019

El màxim atractiu de l’etapa va tenir lloc al Coll de la Gallina, un port de muntanya de categoria especial amb un ascens de 12,2 quilòmetres i una mitjana de 8,3% de desnivell, que va superar exitosament el francès Geoffrey Bouchard. El ciclista de l’equip AG2R La Mondiale va mantenir la seva pedalada, per arribar en primera posició a l’alt de la Comella. Malgrat el seu esforç, el català i resident a Andorra, Marc Soler, del Movistar Team, va demostrar la seva potència i gallardia durant els darrers quilòmetres de la prova. Soler, que podia haver arribat a la meta en solitari, va rebre ordres d’equip i va haver d’esperar al seu company Nairo Quintana, cedint la primera posició al jove eslovè, Tadej Pogacar, qui va aconseguir la victòria final i també es va emportar tots els honors als Cortals d’Encamp, sota una intensa calamarsada.

Escamot de ciclistes a La Vuelta 2019

Després de completar els 94,4 quilòmetres d’aquesta novena etapa i arribar-hi en segona posició, el colombià Nairo Quintana es va poder vestir amb el preuat mallot vermell, que lluirà en la desena etapa, entre Jurançon i Pau.

Pujada de La Comella a La Vuelta 2019

Cal destacar la gran presència d’aficionats durant tots el recorregut de la prova andorrana, malgrat l’amenaça de pluja, que cap al final de la cursa es va fer realitat, deixant, no només pluja, sinó també una important calamarsada cap al final d’aquesta. Quant a les diferents personalitats presents en aquesta etapa, cal destacar la presència del cap de Govern, Xavier Espot; la cònsol Major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol i el cònsol Major d’Encamp, Jordi Torres.

Gaudeix totes les fotos d’aquesta etapa al nostre Facebook.