Alsàcia i La Selva Negra, els tresors de Centreeuropa

Endinsar-nos en aquestes dues regions, de França i Alemanya, és connectar amb la història i la naturalesa en estat pur. Aquest circuit de set dies és el que ens proposa Becier Viatges per aquest mes de setembre.

Sens dubte, aquestes són dues de les regions més belles del centre d’Europa, farcides d’impressionants paisatges, meravellosos pobles i ciutats carregades d’història. La nostra ruta començarà a la ciutat de Frankfurt, centre financer i comercial d’Alemanya, molt marcada pels seus fascinants contrastos, entre la part més històrica i la més moderna. La ciutat, anomenada ‘La porta d’Europa’, ofereix al visitant un gran ventall de possibilitats, tant en l’àmbit cultural, com comercial i turístic. El segon dia partirem cap al famós castell de Heidelberg, una construcció del segle XIII, que encara llueix un aspecte imponent des de la seva privilegiada ubicació en un vessant de la muntanya Königstuhl, a 80 metres sobre el nucli antic del poble d’Altstadt. Posteriorment ens dirigirem a Estrasburg, la capital d’Alsàcia i seu del Parlament Europeu, on descobrireu l’impressionant patrimoni monumental d’aquesta preciosa ciutat, entre els quals cal destacar el barri de La Petite France, Patrimoni de la Humanitat de la Unesco.

StrasbourgEl tercer dia sortirem en direcció a Colmar, una pintoresca ciutat de l’Alsàcia, plena d’edificis medievals i d’alegres colors, i famosa pels seus vins. Aprofitarem per navegar pels seus canals i travessarem el Rin, que fa de frontera natural entre Alemanya i França. Després de travessar-lo arribarem a Friburg, on realitzarem un passeig panoràmic per aquesta animada ciutat universitària, famosa pel seu nucli antic medieval, però sobretot, per la seva catedral d’estil gòtic, amb una agulla de 116 metres.

ColmarEl quart dia ens endinsarem encara més en la Selva Negra i, després de fer una parada en Vogtsbauernhof, on es troba el museu a l’aire lliure de la Selva Negra i un dels espais més visitats de la regió, ens dirigirem cap a Triberg. Aquesta és una localitat, que a banda de ser famosa per tenir la successió de cascades més altes d’Alemanya, destaca per les seves acolorides cases i la gran quantitat de rellotges de cucut, tot un món de fantasia. Finalment, arribarem a Breitnau, un petit poble panoràmic, on la tranquil·litat i els paisatges són realment espectaculars.

El cinquè dia, i després d’una breu presentació sobre la producció dels rellotges de cucut, visitarem una petita i tradicional granja on es podrán degustar uns deliciosos formatges. Al migdia realitzarem una aturada al llac Tetisee, un dels més macos i freqüentats de la zona. Posteriorment seguirem la nostra ruta cap a la muntanya Feldberg, el cim més alt de la Selva Negra, amb una altura de 1.450 metres, al qual ascendirem en telefèric per gaudir d’una meravellosa panoràmica, després tornarem a Breitnau.

El sisè dia, partirem cap a l’impressionant Castell de Hohenzollern, vinculat a la dinastia Hohenzollern, família que va governar Prússia i Brandenburg, fins al final de la Primera Guerra Mundial, i que encara conserva tota la seva majestuositat intacta. Posteriorment, travessarem una de les rutes més maques i impressionants d’aquesta regió, que conforma la part alta de la Selva Negra. I, ja per a la tarda, arribarem a Baden Baden, on disposareu de temps lliure per a poder gaudir dels seus banys termals o dels seus palaus, testimonis destacats en la Segona Guerra Mundial.

Castell HohenzollernEl setè i últim dia, visitarem la ciutat de Stuttgart, una de les ciutats més verds d’Alemanya, amb un preciós centre històric i, a més a més, seu oficial de les prestigioses marques de cotxe, Porsche i Mercedes. Realitzarem una visita panoràmica pels indrets de més interès i, posteriorment, visitarem el Museu Mercedes Benz. Després ens dirigirem cap a Frankfurt, on embarcarem en un vol amb destinació Barcelona i haurem finalitzat un impressionant tour per dues de les regions més impressionants d’Europa.

Frankfurt