Laboralis s’endú el guardó Olympe de Gouges d’enguany

En un acte presidit pel cap de Govern, Xavier Espot Zamora, s’ha reconegut la tasca que Laboralis – Seguretat i Salut en el Treball ha impulsat per promoure la igualtat de gènere en l’àmbit laboral. El guardó es lliura des de l’any 2017, gràcies a un projecte endegat per l’Àrea de Polítiques d’Igualtat i el Departament d’Ocupació i Treball del Govern d’Andorra.

Fotos: César De Pablos

Olympe de Gouges

Avui, al matí, s’ha celebrat la cerimònia de lliurament de l’Olympe de Gouges, un guardó que reconeix la promoció de la igualtat de gènere en l’àmbit laboral. Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora, l’acte s’ha dut a terme, de manera presencial, a l’Edifici Administratiu del Govern d’Andorra, però només amb la presència dels representants de l’empresa guardonada i les autoritats.

Xavier Espot Zamora

El cap de Govern, Xavier Espot, ha destacat que Andorra continua fent passos ferms cap a una societat caracteritzada pel tracte just i paritari envers les dones, arran de la recent aprovació del Projecte de Llei que preveu la no discriminació entre homes i dones. “El text implicarà un pas sense precedents per eliminar la desigualtat estructural que pateixen les dones en tots els àmbits de la vida”, ha remarcat Xavier Espot.

Autoritats

En el moment de lliurar el premi a Laboralis, el cap de Govern ha trencat el protocol perquè fos la Teresa Milà, secretària d’Estat d’Afers Socials, l’encarregada d’atorgar el guardó a l’empresa guanyadora. Hi ha assistit el ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy; el secretari d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Marc Pons, i la cap d’Àrea de Polítiques d’Igualtat, Mireia Porras.

Presentació dels premis Olympe de Gouges