(+Fotos) L’amenaça de pluja no atenua a la Cursa Popular Illa Carlemany

El 14 de maig passat, la ciutat es va vestir de festa per a acollir la Cursa Popular Illa Carlemany, un esdeveniment organitzat per la secretaria d’Estat d’Esports que va aconseguir congregar a més de 3.000 participants en la seva 12a edició.

Fotos: Nelly Dedea · Josep Segura

Cursa Popular Illa CarlemanyLa Cursa Popular Illa Carlemany va transcórrer amb total normalitat, malgrat que la climatologia no era del tot prometedora. Més de 3.000 persones van omplir els principals carrers de la capital en recórrer distàncies de 2 i 5 km amb el centre comercial Illa Carlemany com a punt de partida.

Cursa Popular Illa CarlemanyEn la categoria masculina, concretament la de 5 km de distància, Nahuel Carabaña va obtenir la primera posició, demostrant una gran destresa i resistència en el recorregut que va completar en tan sols 15 minuts i 42 segons. Pol Moya Betriu (00:16:10) va aconseguir una meritòria segona posició, mentre que Ivan da Costa Barbosa (00:16:27) va completar el podi en la tercera posició.

Cursa Popular Illa CarlemanyEn la categoria femenina, Aina Cinca Bons (00:19:02) es va proclamar guanyadora, mostrant una excel·lent forma física i determinació. Nerea del Rio Guadix (00:20:22) va quedar en segona posició, mentre que Nina Suárez Bres (00:21:43) va brillar en la tercera plaça.

Cursa Popular Illa CarlemanyEn la cursa de 2 km, Cristian González, Stanislav Burmakin i Òscar Casal van tenir els millors registres entre els corredors masculins, mentre que Elena Muñoz, Clara Riba i Elba Llamas van dominar la categoria femenina. Quant a la cursa infantil de 2 km, Marc Martinho i Daniela Panjwani van ser el nen i la nena més ràpids, respectivament.

Cursa Popular Illa CarlemanyLa Cursa Popular Illa Carlemany 2023, que va cloure amb un ambient festiu al Parc Central d’Andorra la Vella, va comptar amb la presència de distingides personalitats, com ara l’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, així com autoritats de l’Executiu, entre elles, la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, i el ministre de Salut en funcions, Albert Font, que van donar suport a la jornada, també coneguda com ‘Dia de l’esport per a tothom’, que promou l’activitat física i saludable entre els ciutadans.

Cursa Popular Illa CarlemanyLa ministra en funcions, Silvia Riva, va destacar l’èxit de participació. Amb gran satisfacció, va valorar l’alta afluència de participants com un fet molt rellevant que demostra la importància que la població atorga a la promoció de l’esport i els hàbits saludables.

Cursa Popular Illa CarlemanyCal destacar que la recaptació de les inscripcions d’aquest any es destinarà íntegrament al banc d’aliments de Càritas Andorrana, un gest solidari que demostra la sensibilitat dels organitzadors i els participants cap a les persones més necessitades del Principat.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

12a Cursa Popular Illa Carlemany