(+Fotos) “Poetes”, una creació multidisciplinària al voltant del text i la paraula

Alguns poemes parlen sobre l’amor, altres sobre l’odi, l’existencialisme o les pors, i tots, d’alguna manera van tocar la sensibilitat de Lluís Cartes, que va acabar convertint-los en cançons. Amb una posada en escena trencadora, el músic andorrà va presentar a l’Auditori Nacional d’Andorra, el seu darrer projecte discogràfic titulat “Poetes”.

Fotos: Nelly Dedea

Editat per la discogràfica andorrana SEMM, els 10 poemes que formen el nou àlbum de Cartes són de distintes èpoques i de temàtiques diverses, però per la seva universalitat continuen tenint plena vigència en l’actualitat. Es tracta d’una proposta que entrellaça música amb poesies com “Dona’m la mà”, de Joan Salvat- Papasseit, “Autopsicografia”, de Fernando Pessoa, o sonets William Shakespeare. Tots els poemes han estat traduïts al català per diferents traductors com ara Xavier Benguerel, Joaquim Sala-Sanahuja, Gerard Vergés i Txema Martínez.

En el marc del cicle de Poesia i cia, de la Temporada 2023 de l’Auditori Nacional d’Andorra, Cartes va oferir un concert que va anar més enllà del que és habitual, amb un toc més intimista i multidisciplinari. Acompanyat dels artistes Oriol Vilella i Albert Freixes, Cartes es va encarregar que els arranjaments i la instrumentació de cada cançó del directe, fossin diferents. Mentre que per la seva banda, el guanyador del concurs internacional d’escultures de neu 2023, Arnau Orobitg, va recitar alguns poemes i va crear una obra plàstica en directe. Finalment, de la mà de Dani Garcia, el públic es va poder endinsar en l’univers de Poetes, amb una sèrie de projeccions audiovisuals.

El nou projecte de Lluís Cartes, “Poetes” ja es troba penjat a Spotify i YouTube i també es pot obtenir en format físic als directes o a través del lloc web del cantautor.