Les delicades puntes de coixí al Prat del Roure

Fa 24 anys que, cada dos anys, les puntes de coixí reuneixen un gran nombre de puntaires a la sala del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. Aquest any, la participació ha fregat les 450 persones. 

Les delicades puntes de coixí al Prat del Roure
Foto: ANA

Durant el mateix cap de setmana va tenir lloc el VIII Concurs de punta contemporània i l’espectacle “La Madeja”. El reconegut artista sud-africà Pierre Fouché, també va ser present a la trobada escaldenca, on va impartir un taller de punta contemporània. Des del comú d’Escaldes-Engordany es van mostrar molt satisfets de l’èxit de l’esdeveniment, que va atraure puntaires de diferents indrets d’Espanya i d’Andorra.

Les delicades puntes de coixí Andorra
Foto: ANA

El conseller de Cultura del comú d’Escaldes-Engordany, Salomó Benchluch va assegurar que “any rere any es confirma la tendència a mantenir aquestes tècniques artesanals”, un punt que es fa palès en l’edat de les persones que van fer els tallers, gent jove d’entre 30 i 45 anys.

Les delicades puntes de coixí al Prat del Roure
Foto: ANA

Pel que fa al concurs de punta contemporània, que va aplegar 134 participants i que tenia com a lema “El murmuri de l’aigua”, va repartir quatre guardons que han premiat la tècnica, la creativitat, la innovació i el missatge. L’artista Irene de la Paz va presentar el seu espectacle anomenat “La Madeja”, que combinava l’equilibri sobre el cable i l’art de teixir. També va actuar el cos dansaire de l’Esbart Santa Anna i els assistents van poder passejar per les parades amb material específic.

Les delicades puntes de coixí al Prat del Roure
Foto: ANA

Hi havia quatre categories de premi: el de missatge, per a Lurdes Fernández, d’Escaldes-Engordany; el de tècnica, per a Lurdes Segura, de Sabadell; el premi a la innovació, per a Maria Mercè Rovira, de Bellcaire de l’Empordà, i finalment, el de creativitat, per a Marielly Torres, de Pontevedra.

Foto: ANA