Les serenates de l’ONCA arriben als jardins de la Casa de la Vall

Amb motiu de la celebració del Dia de la música, els Jardins de la Casa de la Vall van acollir un dels primers concerts nocturns d’estiu de l’ONCA.

Fotos: Noelia Farias

‘Les millors serenates per a una nit d’estiu’ va ser la nova proposta de l’ONCA, que va comptar amb la participació de setze músics, dirigits pel concertino Joel Bardolet, i amb la dramatúrgia a càrrec d’Eva Arasa i  la veu de Jèssica Casal. Pel que fa a la direcció artística, va anar a càrrec de Joan Hernández.  Autors com ara Wolfgang Amadeus Mozart, Josef Suk, Josef Suk, Piotr Ilitx Txaikovski, Antonín Dvořák, Edward Elgar, Ermanno Wolf-Ferrari i Victor Herbert, entre altres, van ser presents a la nit en un concert molt íntim que va deixar al públic amb ganes de més.

Entre peça i peça, un text suggeridor en format epistolar, d’Eva Arasa, va ser el fil conductor de l’espectacle, que va tenir un marcat to confident, on l’actriu andorrana, Jèssica Casal, va ser la rapsoda. El concert Jardins de Casa de la Vall va voler recuperar l’esperit genuí de la serenata com a músic ideal per escoltar a l’aire lliure en un vespre d’estiu. Per això, es va decidir convidar a un dels intèrprets de més renom de l’escena catalana, Joel Bardolet, va explicar el comissari de la Fundació ONCA, Albert Gumí.

L’ONCA va presentar un tast dels millors moments d’algunes de les serenates més emblemàtiques en un concert que va suposar un nou format de programa, un canvi cap a la manera de seduir al públic. Si bé l’aforament va ser limitat, els jardins de la Casa de la Vall van estar plens d’un públic desitjós d’escoltar l’orquestra.