“No som immunes”, el projecte fotogràfic que apadrina l’ONCA

La Fundació ONCA apadrina el projecte fotogràfic de Novis anomenat “No som immunes”, un projecte de salut que busca conscienciar, sobre la pandèmia i les seves conseqüències, si no s’actua de manera responsable. Una proposta que posa en relleu la problemàtica actual de la Covid-19, entre els artistes i esportistes del país.

Segons l’autora del projecte, infermera de professió, “la Covid-19 va provocar una crisi sanitària mundial, amb més de 43 milions de contagiats i més d’un milió de morts arreu del món, que només podrà parar si som conscients de la seva gravetat i actuem amb responsabilitat”. A més, admet que, si bé la salut és un dels sectors més afectats, també existeixen altres danys col·laterals i efectes socioeconòmics que perjudiquen a tot el país. En aquest sentit, Novis afirma que, a més de protegir les persones i el sistema sanitari, cal cuidar la cultura, l’esport, l’economia, als empresaris i els treballadors. “Tot està connectat. La destrucció del teixit econòmic d’un país afecta els recursos sanitaris” sosté Novis.

Segons la fotògrafa “No trobo millor estratègia que la unió entre aquests mons, el sanitari, el cultural i l’esportiu, per a lluitar contra el nostre enemic comú, la Covid-19, i vèncer-lo. Considerem-nos com a part activa i fonamental de la solució i no del problema. Contribuïm a parar la propagació del virus i així evitar noves onades de contagi”. En aquest sentit, l’autora insisteix en el poder que té la fotografia, l’art i la cultura com a eina impulsora de canvis i de transformació social.

La campanya compta amb la col·laboració desinteressada d’artistes, esportistes, persones afectades de la COVID, i personal treballador d’entitats culturals, així com amb el disseny gratuït del seu logo, a càrrec d’Artika Creatius. L’equip de la Fundació ONCA i d’Acció Cultural del ministeri de Cultura col·laboren en la promoció i captació d’artistes, en la planificació de la comunicació i en el suport logístic pel desenvolupament del projecte.