L’església de Sant Esteve recorda els 60 anys de l’ampliació del temple

‘La comunitat creix. El temple s’expandeix 1962-2022’ és el títol de l’exposició que, el passat 24 de novembre, va donar el tret de sortida a les activitats commemoratives del 60è aniversari de la consagració de l’altar i l’ampliació de l’església de Sant Esteve, temple parroquial d’Andorra la Vella.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

L’exposició fotogràfica que acollirà el temple fins al 6 de gener de 2023 és un recorregut per les diverses transformacions patides per l’església parroquial, essent una de les més importants aquella executada el 1962, més concretament el 30 de desembre, que va consistir en la construcció d’una nova nau i la reorientació de l’eix de l’edifici. Aquest moment històric va coincidir amb la consagració de l’altar major, una fita que les autoritats presents a l’activitat del passat 24 de novembre van voler recordar.

La cònsol major de la parròquia d’Andorra la Vella, qui es va adreçar als presents, va fer un repàs per les diferents obres de les quals l’església de Sant Esteve ha estat objecte, entre les quals va destacar la pintura de la representació del martiri del sant patró, als anys 70, i la restauració de la capella del Santíssim amb la descoberta a pedra vista de l’absis romànic, que és el més gran del romànic andorrà.

Com a part de l’activitat, l’historiador i arxiver del Comú d’Andorra la Vella, Joan Lluís Ayala, va oferir una conferència titulada ‘Sant Esteve, identitat, adaptació i canvi’, en què va abordar l’evolució històrica i transformacions de l’església de la capital. Els actes commemoratius tancaran el pròxim 30 de desembre, amb un concert d’orgue a càrrec d’Aarón Ribas, que també servirà de cloenda del Festival Internacional Orgue&nd.