L’Espai Caldes inaugura ‘Una poètica del vertigen. Música i grafia’

El passat 22 de juny, l’Espai Caldes va obrir al públic l’exposició ‘Una poètica del vertigen. Música i grafia’, que recull l’evolució de les partitures al llarg del segle XXI.

Fotos: César de Pablos

El David Sanz, guitarrista i col·leccionista responsable de cedir les peces exhibides a l’Espai Caldes, va trobar la seva passió en les partitures, representació gràfica del llenguatge musical que, al llarg dels últims segles s’ha mantingut vigent. No obstant això, ànimes curioses i creatives, membres d’una nova generació de músics del segle XX, com ara Luigi Russolo, John Cage, Karleinz Stockhausen o Josep Maria Mestres-Quadreny, entre altres grans noms, van trencar el motlle del que és tradicional i van crear codis visuals més intuïtius.

Aquests codis, caracteritzats per la flexibilitat i la llibertat artística que donaven a cada músic, van evolucionar fins a convertir-se en una mena de grafisme que, per si mateix, té valor artístic. O almenys així ho veu Sanz, que té en el seu poder una variadíssima col·lecció de partitures antigues que romandran exposades a la sala escaldenca fins al 10 de setembre.

En el marc d’aquesta exposició, el passat 20 de juliol, el David Sanz va agafar la seva guitarra i, acompanyat de la veu de Noemí Rodríguez i la dansa de Xavi Pérez, els visitants de l’Espai Caldes van gaudir d’una visita comentada a la mostra.

Durant l’agost, concretament el dia 23, a les 20 hores, el mateix indret acollirà un concert on l’Albert Bartomeu i el seu teclat recrearan l’esperit innovador i creatiu que van motivar els músics del segle XX.