(+Fotos) L’UdA celebra la Diada Universitària 2022

Amb l’objectiu de donar a conèixer la Universitat d’Andorra (UdA) a la societat, més concretament entre joves preuniversitaris del país, la institució va celebrar, el passat 17 de maig, la tradicional Diada Universitària, que va comptar amb la presència de més de 300 alumnes dels tres sistemes educatius del Princpat.

Fotos: Noelia Farias

Es tracta d’una jornada de portes obertes en què els estudiants de batxillerat –o nivells equivalents–, dels tres sistemes educatius presents a Andorra, poden conèixer els aspectes diferenciadors de la universitat pública andorrana, la seva oferta acadèmica i de serveis i el seu equip docent.

Durant els últims anys, la Diada Universitària també ha servit com a jornada de divulgació científica i tecnològica entre els estudiants de batxillerat, coincidint amb el període de preinscripcions per estudiar a l’UdA durant el pròxim curs. Enguany, el procés romandrà obert fins al juliol.

En aquesta 15a edició de portes obertes, van participar més de 300 alumnes de primer de batxillerat dels tres sistemes educatius del país. Així, doncs, els estudiants  de l’Escola Andorrana de Batxillerat, Lycée Comte de Foix, Col·legi Espanyol Maria Moliner, Col·legi Sant Ermengol i Àgora International School van poder gaudir d’un espectacle de màgia matemàtica a càrrec de Florenci Pla. Posteriorment, a la plaça de la Germandat, van degustar una paella i una fideuà al dinar.

A més a més, els joves van poder participar en els diferents tallers i presentacions dels bàtxelors presencials de l’UdA  (Infermeria, Informàtica, Administració d’Empreses i Ciències de l’Educació), que van ser impartits per estudiants i docents de la casa d’estudi, i van ajudar a contribuir a aclarir els possibles dubtes relacionats amb totes quatre formacions de primer cicle universitari, que tenen una durada de tres anys. Cal destacar que l’oferta de formació reglada de la Universitat d’Andorra està adaptada a les directrius de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES) i és reconeguda als països de tot el continent europeu que en formen part.

L’UdA celebra la Diada Universitària 2022

Aquest 2022, la Diada Universitària, recupera la normalitat després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia. D’aquesta forma, la trobada arriba a la quinzena edició amb una important participació estudiantil que vol apostar per la universitat del país.