Premis de civisme per ajudar companys de classe i recollir aliments per a animals abandonats

La 7a edició dels reconeixements que atorga l’Associació de Condecorats de la Legió d’Honor i de l’Ordre Nacional del Mèrit francès ha reconegut la tasca dels joves Lucia Atalaya, Bonaventura Pedescoll, David Rocha i Biel Coll.

Fotos: ANA/M.F.

Un projecte de tres joves que han ajudat companys de l’escola i una altra iniciativa individual per recollir aliments i complements per a animals abandonats han estat les iniciatives premiades en el marc dels setèns Premis de Civisme per a la joventut, que lliura l’Associació de Condecorats de la Legió d’Honor i de l’Ordre Nacional del Mèrit francès.

Lucia Atalaya, Bonaventura Pedescoll i David Rocha, de l’escola andorrana de batxillerat, han rebut el premi col·lectiu. Els tres han ajudat dos companys en el seu dia a dia, tant a l’escola com fora del centre educatiu. Atalaya ha donat suport a una companya que arran d’una operació ha quedat amb mobilitat reduïda, i li dona un cop de mà a l’hora del pati, a la del dinar, amb temes de classe… i al final ha sorgit entre elles una molt bona amistat. Per la seva part, Pedescoll i Rocha han donat suport a un company amb autisme que havia tingut problemes en altres centres. Li han donat ajuda per relacionar-se amb la resta de companys i per parlar en públic, aconseguint una “seguretat” que abans no tenia. Entre els tres també ha sorgit una amistat. El premi col·lectiu està dotat d’entrades per a Caldea i el cinema, i un sopar o dinar.

Guanyadors Premis de Civisme 2019En la categoria de premi individual, Biel Coll ha estat el guardonat per la seva recollida de menjar per als animals abandonats, una idea que va tenir arran d’una col·laboració amb Bomosa. La resposta dels companys l’ha sorprès positivament, ja que ha recaptat més aliments i objectes dels que esperava. El jove ha estat guardonat amb 600 euros.

Durant l’acte d’entrega dels premis, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha destacat el “reconeixement als valors cívics” i que es trenqui amb la imatge que es té dels joves: “Aquests estigmes de què de vegades el jovent té una pèrdua de valors no són tan certs, perquè tenim a l’altra banda de la moneda joves implicats i solidaris que donen el seu temps per ajudar els altres”, ha manifestat.

Des de l’Associació de Condecorats de la Legió d’Honor i de l’Ordre Nacional del Mèrit francès, el seu president, Josep Marsal, ha explicat que havien rebut set candidatures, i que esperen que cada vegada en rebin més.