Presentades la nova revista Àgora i la litografia de Sant Jordi

A l’Espai Columba, a Andorra la Vella, s’hi va presentar la 35a edició de la revista cultural Àgora, sota la secretaria pro tempore dels Castellers d’Andorra, que ahir a la tarda es va acomiadar del càrrec per a cedir el testimoni a l’Esbart Valls del Nord. L’acte també va servir per a revelar la litografia que l’artista Joan Xandri va elaborar amb motiu de Sant Jordi.

Fotos: César De Pablos

Presentació de la revista ÀgoraÀgora Cultural, creada el 1998 com a plataforma que aixopluga 27 entitats culturals andorranes, va presentar ahir la 35a edició de la revista Àgora, que enguany recull un reportatge sobre els Premis Àgora Cultural 2021, que van tenir lloc l’octubre passat al hall del Consell General, en el marc del Dia de la Cultura 2022. Les persones reconegudes amb aquests guardons van ser Teresa Ventura, secretària d’Escriptors d’Andorra; Àlvar Valls, periodista i escriptor; Carme Massana, artista plàstica, i Albert Pujal, investigador.

Presentació de la revista ÀgoraLa revista també inclou els homenatges a figures com ara les del Xavier Plana, Manuel Viusà, Gertrudis Galí, Montserrat Caballé i Josep Anton Rossell. A més a més, el lector podrà gaudir de les recordances del llibreter Jaume Caballé; Quima Calvó, impulsora del sufragi femení; Estanislau Sangrà, exconseller general; Antoni Albós, músic i primer president oficial de l’Esbart Santa Anna, entre altres personalitats com ara Carme Travesset, Josep Anton Marquilló, Simona Naudi, Jordi Aristot Mora, Josep Girbal i Pascual Iranzo.

Presentació de la revista ÀgoraD’altra banda, les pàgines centrals de la revista recullen part de l’obra de la jove artista Ona Saumell, que durant l’últim any ha tingut un ascens meteòric en l’escena cultural andorrana. La secció ‘Enticultura’ esdevé un espai perquè les associacions puguin presentar al públic les seves novetats, mentre que ‘Poemari’ permet als lectors gaudir d’un resum sobre el Dia de la Poesia d’Encamp de l’any passat i un article sobre els Premis del 25è Concurs de Poesia Miquel Martí i Pol 2022.

Presentació de la revista ÀgoraÀngels Mach, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC), col·lectiu coordinador de la publicació de la revista, va indicar que Àgora ha dedicat un espai a les més recents exposicions de Francesc Galobardes, Judit Gaset-Flinch, Trudy Kunkeler, Eve Ariza i Francisco Sánchez.

Presentació de la revista ÀgoraPresentada la nova litografia de Sant Jordi

Des del 1999, Àgora Cultural ha encomanat, amb motiu del dia de Sant Jordi, la confecció d’una litografia commemorativa d’aquesta efemèride. El primer artista a fer-ho va ser el Sergi Mas, que va ser seguit per diferents noms com ara Jaume Puig, Xavier Bobet, Francesc Galobardes i, entre molts altres, Àngel Calvente i Emma Regada. L’any passat, aquest honor li va correspondre a la pintora portuguesa Margarida Cepêda, mentre que, per a aquest 2023, ha estat Joan Xandri l’encarregat de crear-ne una nova proposta.

Presentació de la revista ÀgoraCoincidint amb el comiat dels Castellers d’Andorra com a entitat secretària d’enguany, Xandri ha volgut recordar Sant Jordi a través d’una mirada més castellera. Cada litografia, amb un preu de 10 euros, es podrà adquirir a l’estand què Àgora Cultural instal·larà a la fira de Sant Jordi d’Andorra la Vella.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Presentades la nova revista Àgora i la litografia de Sant Jordi

democrates andorra