(+Fotos) Sentit homenatge a qui va ser l’ànima dels Petits Cantors, Catherine Metayer

L’Auditori Nacional d’Andorra es va omplir de gom a gom, el passat 14 de maig, per acomiadar la figura de Catherine Metayer, qui  va fundar, i també dirigir, durant més de tres dècades, el Cor dels Petits Cantors.

Fotos: Nelly Dedea

Marta Deu, cofundadora de la coral, va assegurar que la iniciativa va sorgir fa dos anys, després que Metayer anunciés la seva retirada, però que a causa de la situació provocada per la Covid-19 es va anar posposant fins a l’aixecament de les mesures sanitàries. Després de mesos de feina, en els quals es van contactar prop de 400 persones, van començar tots els preparatius i assajos per dur a terme el concert homenatge. Un acte en el qual tothom que ha desfilat pels Petits Cantors va voler agrair, tot el que la Catherine Metayer va fer per la formació i per la música del país.

Les paraules que van sorgir durant el discurs en honor a Metayer van ser commovedores. Tots els qui van tenir el privilegi de treballar amb ella van destacar la seva generositat i la seva dedicació incansable com a directora. El moment més emocionant de l’homenatge va ser quan totes les generacions de cantors van pujar a l’escenari de l’Auditori Nacional per interpretar ‘El gran Carlemany’, que va dirigir la mateixa Catherine Metayer. Com a part de l’acomiadament, i per recordar el pas dels cantors i les seves actuacions, durant els diferents parlaments que va fer la Junta dels Petits Cantors, es van projectar fotografies d’una bona part de l’alumnat que ha passat per la formació al llarg d’aquestes últimes tres dècades. A més a més, durant l’acte, la Junta dels Petits Cantors va obsequiar Metayer amb una pintura feta pel pintor valencià, José Lull Cantó, i un exemplar del Manuel Digest.

Des de la seva creació, l’any 1991, els Petits Cantors han passejat el nom d’Andorra per mig món. Han visitat França, Espanya, Portugal, Itàlia, Suïssa, Mònaco, Bèlgica, Àustria, Liechtenstein, Canadà i els Estats Units, entre altres països. L’agrupació, després d’estar gairebé tres dècades sota la direcció musical de Catherine Metayer, va passar a mans de Jordi Sabata Freixa que va agafar les regnes de la formació que, en l’actualitat, està formada per una cinquantena de nois i noies, que reben una formació musical basada en la gran tradició de les escoles corals dels petits cantors d’Europa.

Sentit homenatge a qui va ser l’ànima dels Petits Cantors, Catherine Metayer