Una Setmana de la Diversitat Cultural amb aires de normalitat

Entre el 10 i el 15 de maig, Andorra la Vella va celebrar la Setmana de la Diversitat Cultural, un punt on van convergir diferents associacions registrades a la parròquia de la capital.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

El tret de sortida del cicle d’activitat el va donar la fotògrafa Montserrat Planelles, qui exposa, fins al 15 de juny, la mostra fotografia ‘Tornarem!’, on els membres de les associacions culturals registrades a Andorra la Vella són els protagonistes. L’exposició va ser concebuda com a crit d’esperança per tornar a gaudir, tal com ho fèiem abans, de les diferents expressions culturals que convergeixen al Principat.

Exhibició de dansa a la setmana de la diversitat cultural

En el marc de la Setmana de la Diversitat Cultural, també hi van tenir lloc diferents activitats. L’exposició de litografies ’23 imatges, 23 artistes. La diversitat del símbol’, l’exposició fotogràfica ‘Cultura d’Andorra’ i la projecció del documental ‘El camí del foc. La cremada de les falles’, només n’han estat algunes d’elles. I, com que a vegades la cultura entra a través del paladar, l’Associació Mexicans a Andorra (MEXAND), va oferir un taller online de cuina mexicana on els participants van tenir l’oportunitat de preparar la deliciosa cochinita pibil.

Mostra cultural a la setmana de la diversitat cultural d'andorra
La cultura puja a l’escenari

A la plaça del Poble, també es van sentir els compassos de les músiques tradicionals, amb les representacions de diferents agrupacions com ara Os Amigos do Zé, amb un concert de música portuguesa; l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella, amb un espectacle de danses tradicionals; el Ballet Casa Rússia, que va interpretar tres peces clàssiques de ballet; la mostra de ball flamenc i sevillanes, a càrrec de l’Associació de Dansa Espanyola Alendoy Flamenc, i un concert de mariachis, presentat per Los Mensajeros de México i MEXAND.

Setmana de la Diversitat Cultural