Ull Nu celebrarà 10 anys com a plataforma per a creadors audiovisuals

Del 9 al 14 de maig, el Festival Ull Nu tindrà com a epicentre la capital del Principat d’Andorra, amb un programa d’activitats més ampli que mai. Entre les novetats a destacar, cal fer esment de les presentacions musicals d’artistes convidats i el programa Ull Nu Lab, aquest últim destinat a guionistes i escriptors.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

El Festival Ull Nu arriba a la desena edició amb la missió de donar visibilitat als joves creadors, no només d’Andorra, sinó també dels territoris de l’entorn.

El festival, que tindrà lloc a Andorra la Vella del 9 al 14 de maig, acollirà tota mena d’activitats relacionades amb la creació audiovisual, com ara la projecció i concursos de curtmetratges i llargmetratges, així com instal·lacions artístiques o exposicions.

Festival Ull NuDurant la roda de premsa de presentació, que ha tingut lloc aquesta tarda al museu Bici Lab Andorra, Hèctor Mas, director i programador audiovisual del Festival Ull Nu, ha explicat que enguany la cita busca impulsar la seva internalització, amb el Quebec com a convidat d’honor, per a crear sinergies i vincles amb altres territoris, de manera que el talent gestat al nostre país tingui més visibilitat més enllà de les nostres fronteres.

Així, doncs, les primeres activitats d’Ull Nu es dedicaran al Quebec amb la presentació de la pel·lícula inaugural, “Bungalow”, i la projecció del llargmetratge “Niagara”. També hi haurà una instal·lació artística interactiva, mentre que també es comptarà amb la presència de personalitats de la indústria cinematogràfica d’aquest territori canadenc gràcies a la cooperació amb el Festival de Films Cinemania.

Novetats del festival

En tractar-se d’una desena edició, motiu més que de sobra per a celebrar i incloure-hi novetats, el Festival Ull Nu ha introduït per primera vegada el programa Ull Nu Labs, un laboratori de guions en què, de forma lliure, escriptors i creadors hi van postular les seves propostes. Els vuit finalistes, en aquest cas, són “Demà”, d’Estefania Ortiz; “Belgrado”, d’Izar Invierno; “Sismes”, de Jordi Sanz; “Pan de ranas”, de Malena Montiel; “Desdén”, de Marina Rúbies; “La Carol, l’Emilia i el Buit”, de Martina Roura Font; “Mare B”, de Gerard Gil, i “La Pegaso”, de Maria Martos.

Festival Ull NuTots ells tindran l’oportunitat de venir a Andorra durant tres dies i comptar amb l’assessorament professional de dos tutors reputats, com ara la Neus Ballús, directora catalana de cinema, i Txema García Ibarra, el creador de curtmetratges més importants d’Espanya.

Per la seva banda, la glorieta de la plaça del Poble esdevindrà zona de concerts en acollir la presentació de l’artista estatunidenc Eclectic Method, mentre que la Dani, artista no binària, serà la primera cantant de reggaeton que actuarà al festival.

En general, la programació d’Ull Nu és molt variada i pensada per a tots els públics, amb activitats tant per als joves creadors com per al públic en general. L’objectiu, va expressar Mas, és convertir el festival en una cita cultural de referència.