Margot Llobera s’enlaira cap a nous objectius professionals

La pilot andorrana va fer balanç de la passada temporada i va compartir amb els mitjans de comunicació els projectes que portarà a terme en aquest nou període. Llobera, qui l’any passat va aconseguir la medalla de bronze de la Copa del Món de Bajas de la FIM, en completar exitosament tres curses del calendari, manifesta que vol “tornar als meus orígens”.

Fotos: César De Pablos

A la seu administrativa d’Andbank, la pilot andorrana Margot Llobera va fer un resum de la seva més recent participació en la Copa del Món de Bajas de la FIM, després de disputar les curses d’Hongria, Aràbia Saudita i Dubai, de les quals, malgrat les dificultats climàtiques i mecàniques, va treure tan bons resultats que va assolir la tercera plaça del rànquing femení de la competició.

A Hongria, més concretament durant l’agost de 2022, Llobera es va enfrontar a “problemes que mai no havíem tingut”, com ara el fet de lluitar contra el vent, un factor que li va fer caure a terra després de traçar amb dificultats una corba exigent. “Així i tot, vaig intentar pressionar tot el que vaig poder fins que vaig aconseguir una cinquena posició”, recordava la pilot que, al novembre del mateix any, va signar una primera posició a la cita d’Aràbia Saudita, malgrat les altes temperatures i els problemes mecànics per culpa d’omplir la seva moto amb gasolina de 91 octans. “La meva moto funcionava amb gasolina 95 i va arribar un moment en què es va aturar a causa d’un taponament dels filtres. Aquesta cursa va ser un exercici molt important sobre la gestió de la pressió, un factor clau per a poder lluitar pel campionat”, va expressar la també ambaixadora de bona voluntat de la Creu Roja Andorrana.

Margot Llobera
Maria Suárez i Margot Llobera

La gran recompensa de Llobera va arribar el desembre passat a Dubai, cursa amb puntuació doble i en la qual va pujar al segon esglaó del podi, just al darrere de l’experimentada neerlandesa Mirjam Pol. La suma d’aquest i dels anteriors resultats li van permetre penjar-se al coll la preuada medalla de bronze de la Copa del Món de Bajas de la FIM. “Estic molt orgullosa d’aquesta cursa, ja que vaig aconseguir una segona posició al darrere d’una pilot amb molta experiència al Dakar. Va ser molt apassionant, tot i que vaig patir molts nervis que, al cap i a la fi, vaig poder superar”, ha indicat.

Els objectius del 2023

Després de córrer el Dakar en camió com a copilot de l’Albert Llovera, Margot Llobera confessava necessitar fer una parada per a “dedicar-me a nous projectes i tornar als orígens”. En aquest sentit, l’andorrana ha detallat que un dels pròxims compromisos a assumir serà la cursa 1000 Dunas, un raid de desert que iniciarà i culminarà a Granada, Espanya, travessant el poble marroquí de Merzouga. Aquesta cita de set dies tindrà lloc del 21 al 28 d’octubre de l’any en curs.

D’altra banda, en col·laboració amb el fabricant nord-americà Zero Motorcycles, especialitzat en motocicletes elèctriques, Llobera assumirà el rol com a ambaixadora de la marca per a promoure els valors de la sostenibilitat a través del motociclisme. Finalment, la pilot, sense revelar detalls més concrets, ha manifestat la intenció de treballar en un projecte social per a “fer saber als nens més petits que la moto és un tret identitari i cultural del nostre país”.

Margot LloberaAdeu al Dakar

En resposta a la pregunta d’un dels periodistes presents, Margot Llobera ha expressat que ha tancat la porta a la possibilitat de competir com a pilot al Dakar, tot i que “m’han convidat un parell de vegades”. El motiu, explicava visiblement emocionada, és que “els últims anys han estat molt durs (…) i sento que el meu llindar de patiment també ha disminuït amb el temps. Els somnis s’han d’actualitzar”.

Maria Suárez, directora de Banca País d’Andbank, ha congratulat la Margot per la seva carrera esportiva i, en nom de la institució, ha manifestat la disposició de continuar donant-li suport.